Investitii masive in infrastructura rutiera din judetul Buzau

646x404-6.jpg

Dupa semnarea unui contract de finantare europeana in valoare de peste 117 milioane lei, pentru refacerea unui drum care leaga judetele Buzau si Braila, autoritatile judetene se pregatesc de alte investitii importante. Este vorba despre drumuri judetene care urmeaza sa intre in reabilitare, fie din fonduri europene, fie din fonduri guvernamentale.

Modernizarea tronsonului dintre Vadu Pasii – Robeasca – limita cu judetul Braila va fi realizata cu bani europeni, in cadrul Programului Operational. Reprezentantii Agentiei de Dezvoltare Regional „Sud-Est” si cei ai Consiliului Judetean Buzau au semnat ieri contractul de finantare.

Valoarea lucrarilor se ridica la peste 117 milioane lei. Reprezentantii Consiliului Judetean Buzau anunta, pentru anul viitor, alte ample lucrari de refacere a infrastructurii rutiere in judet. Primele vizate vor fi drumurile judetene Vintila Voda – Bisoca si Vintila Voda – Lopatari.

Conducerea Consiliului Judetean Buzau spera ca, in sfârsit, sa inceapa si lucrarile de refacere a drumului judetean 203K, pe tronsonul Maracineni – Podu Muncii. Autoritatile au desemnat deja un câstigator in urma licitatiei, respectiv consortiul francez Eurovia / Vinci. Cum era, insa, de asteptat, procedura a fost contestata in instanta. Astfel, cel mai probabil, lucrarile la acest tronson vor demara abia la primavara.

De asemenea, un nou drum ar urma sa fie reabilitat, in urmatorii ani, cu fonduri europene atrase prin Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Est. Este vorba despre Drumul Judetean 205, care face legatura intre localitatile Greceanca, Breaza, Naeni si Fintesti.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.