Parcul industrial de langa Sfantu Gheorghe se va extinde cu 22 de hectare

646x404-7.jpg

Parcul industrial de la Campu Frumos, realizat de Primaria Sfantu Gheorghe printr-un proiect cu fonduri europene, va fi extins la 33 de hectare. Potrivit unui anunt postat pe pagina de internet a Primariei, societatea care administreaza parcul industrial a preluat in administrare inca 22 de hectare de teren si urmeaza sa solicite aprobarea Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene in vederea extinderii statutului de parc industrial si asupra acestei suprafete.

“Primele trei companii care se vor muta in acest an in parcul industrial situat la doar cativa kilometri de Sfantu Gheorghe sunt o companie din industria de automobile, o intreprindere apartinand productiei de bere artizanala si o firma de fabricare decoruri pentru teatru (…) Pe langa cele trei companii care se vor muta aici, cele mai interesate sunt in mare parte intreprinderile locale, insa deja s-a prezentat si o firma cu actionari din Germania (…) Ca si baza antreprenoriala, parcul industrial are un mare avantaj pentru cei care se vor muta acolo, anume faptul ca vor fi scutiti de la plata impozitului pe teren si pe bunuri imobile, care este un ajutor urias pentru inceperea si functionarea respectivei intreprinderi, si, de asemenea, in atragerea noilor firme“, mentioneaza sursa citata.

Parcul industrial, finalizat anul trecut, a fost construit printr-un proiect finantat cu 24,6 milioane de lei, dintre care trei sferturi au fost obtinuti prin Programul Operational Regional, iar diferenta reprezinta contributia autoritatilor locale.

Potrivit regulamentului, suprafata minima de teren ce poate fi concesionata este de 1000 de metri patrati, la pretul standard de 1,5 euro metru patrat pe an fara TVA, dar investitorii pot beneficia de reduceri cuprinse intre 20 si 60% in functie de anumite criterii, cum ar fi suprafata, nivelul si tipul investitiei, numarul locurilor de munca create si nivelul salariilor acordate angajatilor.

Pentru a fi eligibile, firmele trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, printre care sa fie inregistrate in Romania, sa creeze minimum zece locuri de munca, dar nu mai putin de cinci locuri de munca pe fiecare 1000 de metri patrati concesionati.

In incinta parcului exista o cladire administrativa cu 24 de birouri care pot fi inchiriate, prin licitatie, de catre firmele interesate.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top