Investiții pentru servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor

padure.jpg

Status: Activ
Buget: 29.000.000 euro
Termen limita: 15 Mai 2020

OBIECTIV

Reducerea numărului de intervenții silvotehnice în pădure și promovarea tehnologiilor de exploatare a lemnului cu impact redus asupra solului (silvicultură cu impact redus), prin promovarea de angajamente voluntare care depășesc cerințele obligatorii relevante prevăzute în cadrul legislației naționale în domeniul gestionării pădurilor.

SOLICITANȚI ELIGIBILI

Potențialii beneficiari eligibili vor fi:

  • Unitățile administrative-teritoriale care au în proprietate publică sau privată terenuri forestiere;
  • Persoanele fizice și juridice care au în proprietate privată terenuri forestiere;
  • Asociații ale beneficiarilor.

ACTIVITĂȚI ELIGIBILE

Suprafaţa minimă pentru care se încheie un angajament pentru pachetul 1 este de 100 ha. Proprietarii de terenuri forestiere care dețin suprafețe mai mici și/sau care nu îndeplinesc condițiile de accesare se pot asocia pentru a aplica în cadrul schemei de ajutor de stat.

Pentru a fi eligibili în cadrul schemei de ajutor de stat beneficiarii, printre altele, trebuie:

  • să dețină amenajament silvic în vigoare pe toată suprafața din angajament,
  • să deţină contract de administrare sau prestări servicii silvice cu un ocol silvic autorizat pentru întreaga suprafață din angajament și pe toată perioada de angajament,
  • să participe în cadrul angajamentului cu toată suprafața de teren forestier deținută aceștia într-o unitate de producție și/sau protecție (conform amenajamentului silvic).
  • să delimiteze o zonă de liniște compactă de cel puțin 20% din totalul suprafeței pentru care se încheie un angajament în cadrul căreia nu va efectua tăieri de masă lemnoasă pe întreaga perioadă a angajamentului, cu excepția situațiilor prevăzute în Ghidul solicitantului.
  • să contracteze sau să efectueze lucrări de colectare a materialului lemnos folosind exclusiv atelaje la operațiile de adunat, scos și apropiat, până la platforma primară, pe suprafața parcursă cu rărituri care face obiectul angajamentului pentru pachetul 2.
  • să respecte normele privind ecocondiționalitatea pe toate terenurile agricole aparținând exploatației agricole și pe toată perioada angajamentului, în cazul în care dețin și suprafețe agricole.

BUGET

Până la 500 hectare – 0%
Peste 500 hectare – Variabil
Alocarea financiară pe sesiunea de depunere este de cca. 29.000.000 euro.

DOCUMENTAȚIE

Website-ul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.