Investitii preconizate in orasul Borsa de peste 16 milioane lei si 40 milioane euro

baia-borsa2.jpg

Orasul Borsa a obtinut o finantare de 16.481.134,00 lei din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru realizarea obiectivului de investitii “Colector principal de colectare a apei uzate menajere si statie de epurare in orasul Borsa”. Valoarea totala a investitiei este de 16.990.859 de lei, precizeaza un comunicat de presa al Consiliul Judetean Maramures.

Prezent la semnarea contractului in orasul Borsa, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a afirmat ca toate proiectele de finantare prin PNDL vor fi executate in termenele stabilite in toate localitatile rurale. “Am vorbit despre reabilitarea DJ 186 pe Valea Izei, proiect care a obtinut o finantare certa de 116 milioane de lei prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa a doua. Totodata, am discutat si despre proiectul de reabilitare a DJ 187 pe Valea Ruscovei, unde exista, de asemenea, o finantare prin PNDL 2, in suma de peste 60 milioane de lei. Ambele proiecte au ca termen de incepere a lucrarilor primavara anului 2019 si reprezinta obiective majore pentru infrastructura rutiera locala”, a declarat Gabriel Zetea, potrivit sursei citate.

O alta tema abordata in sedinta Consiliului Local din Borsa a facut referire la magistrala de gaz si apoi distributia gazelor catre populatie, proiect a carui executie ar putea incepe in 2019. seful administratiei judetene a amintit si de acumularea de la Runcu, un alt obiectiv care va beneficia de atentia Consiliului Judetean, pentru a se accelera finalizarea lucrarilor prin alocari financiare serioase pentru urmatorii trei-patru ani.

“Toate acestea se adauga proiectelor locale ale administratiei din Borsa privind in mod special investitii pentru dezvoltarea zonei turistice (telegondola, domeniul schiabil si facilitati noi de cazare), dar si investitii in infrastructura edilitara locala. Un alt subiect pe care l-am abordat a fost cel privind trecerea Spitalului din Borsa din subordinea Ministerului Sanatatii catre Consiliul Judetean, pentru a incerca realizarea unor investitii serioase privind cresterea calitatii serviciilor medicale, asa cum se intâmpla la spitalele din Baia Mare”, a spus Gabriel Zetea.

Primarul orasului Borsa, Sorin Timis, a aratat ca pe lânga acest nou proiect finantat prin PNDL 2, in suma de peste 16 milioane de lei, orasul are multe alte proiecte in derulare, totalul finantarilor pentru proiectele aflate in derulare sau depuse spre finantare ridicându-se la aproape 40 de milioane de euro.

Printre acestea se numara reabilitarea si anveloparea mai multor blocuri, unde exista contracte semnate pe fonduri E.U. 2014 – 2020, proiectul Edu @1000 – sanse la un viitor mai bun pentru 1.000 de copii, continuarea asfaltarilor in cartierul Pietroasa, construirea retelei magistrale de canalizare si statiei de epurare.

De asemenea, pentru extinderea retelei de alimentare cu energie electrica in Pasul Prislop, stiol si Runcul stiol a fost semnat un contract de finantare prin fonduri de la furnizorul de electricitate national, valoarea totala a investitiei fiind de 1 milion de euro.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.