Investiții REGIO de peste 4 milioane euro pentru regenerare urbană

bani-ue.jpg

Proiectul integrat prin care municipalitatea din Făgăraș dorește să investească fonduri europene pentru modernizarea unei școli și a peste 6,5 km de străzi urbane a fost semnat azi la Alba Iulia, de către primarul municipiului, Gheorghe Sucaciu, dar și de către directorul general ADR Centru, Simion Crețu. Valoarea totală a investițiilor pentru ”Modernizarea Școlii Gimnaziale nr.7 și a Rețelei de străzi urbane, în vederea creșterii calității vieții în municipiul Făgăraș” este de peste 19,2 milioane lei, care se adaugă investițiilor în valoare totală de peste 27 milioane lei, deja demarate în acest oraș din județul Brașov pentru reabilitarea Cetății și pentru eficientizarea energetică a patru blocuri de locuințe. De această dată, fondurile europene nerambursabile atrase pentru finanțarea acestor obiective menționate în Strategia Locală de Dezvoltare Durabilă sunt derulate în cadrul Priorității de Investiții 13.1, ce vizează îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici şi mijlocii din România, prin Axa Prioritară 13 a Programului Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul răspunde obiectivului privind oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale. Lucrările se vor finaliza peste trei ani, la sfârșitul lunii iulie 2022.

”Începând de acum doi ani am demarat acest proces de investiții, în primul rând pentru reabilitarea Cetății Făgărașului, dar și pentru reducerea consumurilor de energie la patru blocuri. Actuala cerere de finanțare este pregătită pentru modernizarea școlii, dar și pentru reabilitarea unui număr de 11 străzi. Lucrăm la îmbunătățirea condițiilor de viață din Făgăraș, pentru că oamenii au nevoie de străzi asfaltate, cu apă și canalizare, confort în trafic, dar și condiții moderne pentru educația copiilor. Ne preocupă în cel mai mare grad investițiile pentru creșterea calității vieții cetățenilor și vrem să modernizăm orașul, pentru acești oameni deosebiți de aici. Cu mai mult de 10 milioane euro contractați pentru investiții în oraș, putem spune acum că și orașul nostru poate fi un exemplu că banii europeni, folosiți în mod chibzuit, duc la economii pentru bugetele locale, dar și la atingerea unor obiective care altfel ar fi rămas doar vise așternute pe o hârtie”, a declarat, în momentul semnării acestui contract de finanțare, domnul Gheorghe Sucaciu, Primarul municipiului Făgăraș.

Cererea de finanțare pentru proiectul ”Modernizarea Școlii Gimnaziale nr.7 și a Rețelei de străzi urbane, în vederea creșterii calității vieții în municipiul Făgăraș” are ca obiectiv îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din oraș, precum și a celor din localitățile apropiate, prin abordarea integrată a nevoilor identificate la nivel local și prin îmbunătățirea ofertei educaționale, corelat cu infrastructura publică. Astfel, prin intermediul proiectului se urmărește consolidarea și reabilitarea clădirii existente a Școlii Gimnaziale nr. 7 și extinderea acesteia cu un nivel, dar și realizarea dotărilor aferente, inclusiv cu un lift exterior, construirea unei noi săli de sport, activități completate cu reabilitarea și modernizarea infrastructurii stradale pe 11 străzi, în lungime de peste 6,5 km.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.