Iohannis: Rezultatele bune din topul national al firmelor – umbrite de evolutia economiei

document-devastator-pentru-klaus-iohannis-presedintele-romaniei-acuzat-de-inalta-tradare-543115.jpg

Rezultatele bune din topul national al firmelor sunt umbrite de evolutia economiei, a declarat, miercuri, presedintele Klaus Iohannis la Gala Topului National al Firmelor, editia a XXV-a.

“Companiile pe care le conduceti reprezinta exemple de urmat privind modul in care, prin eforturi si riscuri asumate, dar si prin seriozitate si consecventa, mediul de afaceri românesc devine mai puternic, mai performant si, in final, creeaza bunastare pentru noi toti. Insa este important sa avem in vedere faptul ca, dincolo de recorduri temporare sau conjuncturale, dezvoltarea sustenabila are loc doar daca se bazeaza pe cresterea sustinuta si calitativa a investitiilor si a productivitatii. Este foarte imbucurator sa observam rezultatele bune din Topul National al Firmelor, dar acestea sunt umbrite de evolutia economiei, care in prima parte a anului este marcata de incetinirea cresterii economice spre 4%, comparativ cu pompoasa prognoza oficiala de 5,5%”, a afirmat seful statului.

El a evidentiat ca, fara sa existe schimbari semnificative in tiparul executiei bugetare, dupa trei trimestre, bugetul national inregistreaza un deficit mai mult decât dublu fata de anul anterior, ceea ce sporeste riscul depasirii pragului de 3% din PIB.

“Lipsa de viziune, de anticipatie si de prevedere in planul finantelor publice este evidenta atunci când prognoza de crestere economica ajunge sa fie ratata, când veniturile bugetare se afla departe de obiectivele initiale si sunt perpetuate carente in colectare, când folosirea fondurilor europene este dezamagitoare, iar investitiile publice ramân pe hârtie”, a afirmat seful statului.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.