Rezolutia privind statul de drept in Romania, discutata in Parlamentul European

comisia-europeana-romania.jpg

Parlamentul European este profund ingrijorat de legislatia reformata referitoare la legislatia judiciara si penala din Romania, in special cu privire la potentialul de a submina independenta sistemului judiciar. Document este doar o varianta de lucru care ar putea fi votata in sedinta de plen a Parlamentului European, din data de 14 noiembrie.

Principiile Uniunii Europene care spune ca UE “se intemeiaza pe valorile respectarii demnitatii umane, libertatii, democratiei, egalitatii, statului de drept si respectarii drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor, si intrucat aceste valori sunt comune pentru Statele membre intr-o societate in care prevaleaza pluralismul, nediscriminarea, toleranta, justitia, solidaritatea si egalitatea intre femei si barbati”.

Comisia Europeana (CE) a transmis pe 22 octombrie ca va prezenta o analiza detaliata in raportul MCV pe data de 13 noiembrie despre modificarea legislatiei in domeniul justitiei si va tine cont si de cele doua avize ale Comisiei de la Venetia pe Legile justitiei si Codurile penale.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.