Ionel Timisan: Legaturi intre Managementul Resurselor Umane si Managementul Proiectelor (partea I)

ionel_timisanResursa umana este singurul subsistem din cele 4 prezentate anterior de care depinde functionalitatea si eficienta acestora si care are rol de factor motrice pentru celelalte subsisteme ale avutiei organizationale generale, prin a caror antrenare duce a creare de noi resurse materiale, cu posibilitatea de acumulare si/sau reutilizare a acestora.

Pontentialul creativ este indisolubil legat de resursele umane, toate componentele acestuia fiind caracteristici atributive ale resurselor umane. Iar prin nivelul de instructie scolara, generala si profesionala de specialitate, potenteaza domeniile in care este prezent, conferind resurselor umane o anumita structura care reflecta de fapt, calitatea factorului oman.

Resursele naturale existente sunt reprezentate de cladiri, terenuri, utilaje, instalatii, know how, etc. care fac parte din avutia organizationala generala si de care beneficiaza in mod natural organizatia ce le detine. Aceste resurse sunt utilizate in interesul organizational in functie de potentialul creativ ce este stimulat de catre resursa umana, cu scopul de a realiza noi resurse materiale.

Prin urmare inputul informational dat resurselor umane, duce la stimularea potentialului creativ uman, care utilizand resursele naturale existente (sau atrase) duce la crearea resurselor materiale acumulatoare (output), scrie Ionel Timisan pe blogul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.