Iulia Samoila: AFIR “Atenta la nevoile beneficiarilor si gata sa primeasca proiecte”

PNDR_sigla.jpg

iuliasamoilaIulia Samoila, a relatat pe blogul sau, cum a decurs experienta cu expertii de la AFIR:

[email protected] este aceea adresa de mail unde suntem cu toti rugati sa adresam intrebari despre procedura, clarificari in cazul anumitor spete, clarificari in cazul necondordantelor din ghid ori a insuficientelor informatii prezentate acolo.

De asemenea, stim cu toti ca aceasta corespondenta este o dovada si ar putea fi oricand folosita impotriva “eu nu am zis asa niciodata”, tocmai de aceea de cand ma stiu eu consultant raspunsurile primite de acolo au constat in texte copiate din ghid, ori raspunsuri gen “afara ploua”.

Avand in vedere ca raspunsuri edificatoare primeam la finalul programului pe 2007-2013, prin anul 2012, dupa o perioada buna de acomodare,  experienta acumulata a expertilor, nu vreti sa stiti cum sunt raspunsurile pentru submasurile lansate anul asta. Experienta acumulata la noile reguli este fix zero, procedurile nu au fost bine invatate de catre cei care ar trebui sa raspunda cu simt de raspundere, si daca pe langa toate astea iti mai amintesti si ca esti functionar public in Romania este lesne de inteles rezultatul (…)

Citeste continuarea articolului pe blog, aici.

One thought on “Iulia Samoila: AFIR “Atenta la nevoile beneficiarilor si gata sa primeasca proiecte””

 1. joy99 spune:

  Nu ma surprinde nimic din ce a scris consultanta aceasta. Si eu am depus pe 6.2 si m-am confruntat cu f multe probleme. O sa enumar doar cateva:
  – proiectul trebuia depus pe un caen neautorizat. Adica daca eu am depus acum 2 zile actele pt o firma care sa confectioneze sireturi si eu vreau prin acest proiect sa fac sireturi…nu e bine. E neeligibil.
  – nu exista nici pana la ora aceasta, la 2 luni de la lansare, grila de evaluare
  – desi trebuiau deja sa primeasca raspuns cei care au avut punctaj de depunere in prima luna asta nu s-a intamplat nici pana acum. De ce? Pentru ca nu stiu dupa ce criterii sa le evalueze.
  – la un oras la altul difera parerile celor de la ojfir despre ce si cum ar trebui scris in proiect. Cineva de la afir mi-a zis ca trebuie sa detaliez modul in care arata punctul de lucru (cati mp, cate incaperi, daca e conectat la electricitate, daca e din bca constructia…etc etc). Pai stati doamna ca eu sunt start-up si ma angajez sa demarez inchirierea unui spatiu la tara abia dupa ce primesc finantarea. “A, daa?!” …
  – la obiectivele specifice unii de la afir spun ca trebuie sa detaliezi fiecare fir de ata si fiecare ac pe care il cumperi. Altii spun ca cica nu…
  Si lista poate continua… Daca are cineva cumva grila de evaluare pentru aceasta minunata submasura va rog tare mult sa mi-o trimiteti si mie pe email.
  Pentru mine acest proiect a fost primul contact in materie de “bussines” cu statul roman. Tuturor cunoscutilor mei le-am zis ca mai bine fac un credit la banca daca vor bani sa se faca antreprenori decat sa apeleze la fonduri europene. Suntem in 2015, la multi ani dupa intrarea in UE, insa nu s-a schimbat nimic in Romanik noastra draga. Birocratie, inselaciune, furt si multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.