POR: Conditionalitatea cu privire la sanatate a fost ridicata

sanatate.jpg

Comisia Europeana (CE) a notificat oficial Romania in ceea ce privește ridicarea conditionalitatii tematice ex-ante 9.3 privind Existenta unui cadru strategic de politica nationala sau regionala pentru sanatate in limitele articolului 168 din TFUE, care asigura sustenabilitate din punct de vedere economic.

Ridicarea acestei conditionalitati este premisa pentru lansarile de apeluri de proiecte pentru finantarea investitiilor in infrastructura de sanatate din cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020.

Pentru perioada de programare 2014-2020, exista o axa prioritara dedicata infrastructurii sanitare din cadrul POR unde se vor finanta urmatoarele activitati eligibile: construcţia de spitale regionale, reabilitarea și dotarea infrastructurii de servicii medicale (ambulatorii, unitaţi de primiri urgenţe), precum și construirea/reabilitarea/modernizarea/dotarea centrelor comunitare integrate.

“Multumesc Ministerul Sanatatii și intregii echipe implicate in finalizarea tuturor actiunilor asumate de Romania pentru ridicarea cestei conditionalitati”, a declarat Rovana Plumb, ministrul delelgat al Fondurilor Europene. Avand in vedere aria larga a finantarilor primite de Romania prin Fondurile Europene, Structurale și de Investitii, Romania a asumat prin Acordul de Parteneriat 2014-2020 indeplinirea a 36 de conditionalitati ex-ante.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.