EURO 2020: au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru stadioanele Steaua si Arcul de Triumf

phpThumb_generated_thumbnailjpg-2.jpg

Guvernul a aprobat, in sedinta de astazi, indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investitii „Stadion Steaua” si Stadionul National de Rugby „Arcul de Triumf”, realizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Nationala de Investitii „C.N.I.” – S.A.

Acest act normativ este necesar intrucat cele doua stadioane au fost declarate (prin HG nr. 232/2017 pentru modificarea si completarea HG nr. 1093/2013), alaturi de Dinamo si Rapid, stadioane de interes public si de importanta nationala pentru organizarea, la Bucuresti, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.

Astfel, avand in vedere ca organizarea EURO 2020 la Bucuresti reprezinta o mare oportunitate de a ridica nivelul infrastructurii, in general, si a infrastructurii sportive in particular, cele 4 arene vor fi modernizate si transformate in stadioane de fotbal de categoria a IV-a, conform Regulamentului UEFA privind infrastructura stadionului.

Concret, stadionul Steaua va avea o capacitate totala de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafata desfasurata de 70.000 mp, 4 vestiare, spatii de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spatiu de expunere (muzeu), 980 mp de spatii comerciale, restaurant pitch-view / bar sky view. Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea totala a investitiei este de 301,77 de milioane de lei, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerului Apararii Nationale.

In ceea ce priveste Stadionul National de Rugby „Arcul de Triumf”, acesta va avea o capacitate totala de 8.100 de locuri pentru spectatori si o suprafata desfasurata de 17.126 mp. Practic, la acest stadion se va consolida si reabilita cladirea existenta pentru vestiare, se va reface sala de antrenament, se vor construi spatii de cazare si cantonament pentru sportivi, se vor amenaja spatiile urbane exterioare, precum si o parcare subterana (pentru 170 de autoturisme), vor fi construite un centru de ingrijire pentru sportivi si gradene acoperite pentru public si se va moderniza suprafata de joc. Durata de realizare a obiectivului este de 23 de luni, iar valoarea totala a investitiei este de 126,41 de milioane de lei, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerului Tineretului si Sportului.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top