Iulia Samoila: “Investitiile AFIR – atac la traditia romaneasca?”

iuliasamoila-2.jpg

Iulia Samoila scrie pe blogul sau despre investitiile AFIR.

“In aprilie scriam despre promovabilitatea proiectelor din sesiunea 2015..rusinica sa ne mai amintim..dar si destul de grav.. Printre motivele respingerii pe banda rulanta a proiectelor putem enumera multe: praguri de calitate necorelate cu realitatea, publicarea ghidului la inceput de sesiune si a manualelor de procedura la final, necorelari de informatii intre ghid si procedura desi ar trebui sa se completeze si sa fie un tot unitar (cel mai banal exemplu este cel cu 3 oferte in procedura si 2 in ghid la sM 6.4), consultanti mai putin experimentati ca sa spun asa:)), experti cu frica in san (mai bine dau proiecte neeligibile decat sa ii traga cineva la raspundere peste ceva timp..cine stie de conditii artificiale reloaded o sa mai vedem), DAR daca cumva unii de prin OJ teritoriale au dreptate ca au primit un fel de comanda magnifica de la centru sa taie proiectele in „carne vie”.

Daca ar fi ca aceasta barfa sa fie adevarata ar trebui sa ne gandim care ar fi motivele..poate o fi inceput sa curga sange de patriot prin conducerea AFIR? sau prin cine o mai conduce sistemul asta (ca nici nu mai stii pe cine sa mai crezi)?? Sincer mi-ar fi greu sa cred totusi aceasta varianta (pe care o gasesc amuzanta), insa la ce creiere prajite incepem sa avem..hilarul e la un pas sa devina realitate.

Ce produce, din punct de vedere industrial Romania in prezent? Utilaje si echipamente agricole, utilaje de productie pentru fabricare mobilier sau orice alt utilaj de productie folosit la productia non-agricola sau agricola?  Pai nu prea!! Cumparam utilaje agricole din Germania, utilaje pentru textile din Italia, mai nou ne orientam si catre piata din China (na nu degeaba e totul Made in China)!! La o scurta analiza industria asta nu prea mai exista in Romania! Din punctul asta de vedere fermierul roman a devenit doar un punct de tranzit..se chinuie sa depuna un proiect si sa primeasca finantare ca apoi sa reintoarca banii din proiect tot in UE. S-o fi gandit vreo minte luminata „Cum dle sa le dam tot lor banii, da doar nu suntem chiar atat de.. mai bine hai sa nu mai acceptam investitii cu iz european in Romania si cum noi nu facem nimic mai bine nu mai acceptam proiecte”:))!!”

Citeste articolul complet pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.