Cati bani primesc firmele care angajeaza someri cu varsta peste 45 de ani

bani_numarat.jpg

Angajatorii care incadreaza someri cu varsta peste 45 ani pot beneficia de subventii din bugetul asigurarilor pentru somaj. Facilitatile sunt acordate prin intermediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca din Calarasi (AJOFM).

Astfel, statul acorda,  lunar, pe o perioada de 12 luni, o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare, angajatorilor care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale. O singura obligatie au angajatorii: sa mentina raporturile de munca sau de serviciu cu persoanele incadrate, pentru cel putin 18 luni.

76 de persoane, incadrate in 2015

Subventia se acorda agentilor economici, in baza art.85 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, de la data incheierii conventiei cu AJOFM Calarasi, pentru fiecare persoana incadrata in munca din categoriile amintite. In prezent, indicatorul social de referinta este de 500 lei, valoarea acestuia putandu-se  modifica prin Hotarare de Guvern.

Pe parcursul anului 2015, AJOFM Calarasi a subventionat locurile de munca pentru 76 de someri cu varsta peste 45 de ani si someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale. Pentru anul 2016, AJOFM Calarasi are in vedere acordarea de subventii pentru incadrarea in munca a altor 125 de persoane apartinand acestor categorii.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.