JASPERS: Atelier de lucru pe tema mobilitatii urbane/ planuri de mobilitate

JASPERS-atelier.jpg

JASPERS-atelierAgentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a organizat, impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice – AM POR, in colaborare cu echipa de experti JASPERS si BERD, la Ploiesti, un atelier de lucru pe tema planurilor de mobilitate urbana necesare dezvoltarii documentatiilor aferente proiectelor ce vor fi depuse pentru finantare din Programul Operational Regional 2014 – 2020 – axa prioritara dedicata dezvoltarii urbane.

Avand in vedere noutatea acestui domeniu pentru Romania, expertii JASPERS au oferit informatii utile despre etapele si instrumentele de elaborare a unui plan de mobilitate urbana. Prezentarile s-au concentrat pe urmatoarele elemente: definirea problemelor si stabilirea obiectivelor, stabilirea tehnicilor de analiza (modele de transport, modele economice), dezvoltarea prioritatilor de investitii, prioritizarea inteventiilor si evaluarea riscurilor.

La aceasta reuniune au participat autoritati publice judetene si locale, impreuna cu reprezentanti ai operatorilor de transport public si privat din regiunea Sud Muntenia.

Atelierul de lucru regional desfasurat la Ploiesti a contribuit la cresterea constientizarii conceptului de plan de mobilitate urbana si a constituit o prima etapa in creionarea viitoarelor aplicatii pentru exercitiul financiar 2014 – 2020. Astfel, prin acest eveniment, ADR Sud Muntenia, impreuna cu Autoritatea de Management pentru POR au demarat procesul de pregatire a proiectelor necesare comunitatilor locale cu sprijin financiar nerambursabil in cadrul viitorului program Regio.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia este, potrivit Legii nr. 315/ 2004, privind dezvoltarea regionala in Romania, organismul neguvernamental, non-profit, de utilitate publica, cu personalitate juridica, care functioneaza in domeniul dezvoltarii regionale, fiind coordonata de Consiliul pentru Dezvoltare Regionala, conducandu-se dupa principiul autogestiunii economico-financiare.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.