Jean-Yves Le Drian: Romania se poate baza pe sprijinul Frantei pentru succesul primei sale presedintii la Consiliul UE

le-drian.jpg

Romania se poate baza pe sprijinul Frantei pentru succesul primei sale presedintii la Consiliul Uniunii Europene, a declarat, joi, la Bucuresti, ministrul francez pentru Europa si Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau roman, Teodor Melescanu.

Seful diplomatiei tarii noastre a adus in discutie Parteneriatul strategic Romania – Franta, precum si foaia de parcurs a acestuia, parteneriat care “a avut o contributie majora in aprofundarea relatiei bilaterale”.

“Am discutat despre demersul comun de actualizare a foii de parcurs, care ar putea sa fie semnata chiar la sfarsitul acestui an”, a afirmat Melescanu.

Totodata, el a mentionat si perspectivele Romaniei de a fi admisa in Spatiul Schengen.

“Am reiterat solicitarea de sprijin din partea Frantei pentru o decizie cat mai rapid posibila in ceea ce priveste admiterea Romaniei in Spatiul Schengen”, a spus Melescanu.

La randul sau, Le Drian a subliniat legatura puternica dintre Romania si Franta, “intr-un moment important pentru Uniunea Europeana, in contextul in care Romania se pregateste sa preia pentru prima data presedintia Consiliului Uniunii Europene”.

“Reinnoirea parteneriatului strategic si a foii de parcurs va fi o oglindire a calitatii relatiei noastre. imi doresc sa punem, in mod special, accent, in acest cadru, pe dimensiunea proeuropeana a dialogului nostru, pe o cooperare in domeniul Apararii si pe dezvoltarea schimburilor noastre economice”, a declarat oficialul francez.

Jean-Yves Le Drian a evidentiat ca Franta “este foarte prezenta in economia romana, gratie marilor intreprinderi din sectorul auto si aeronautic”.

“Romania se poate baza pe sprijinul Frantei pentru succesul primei sale presedintii la Consiliul UE”, a asigurat acesta.

El a mentionat, de asemenea, ca a discutat cu omologul sau roman despre situatia actuala din Siria, dar si despre summitul ce va avea loc la Sofia, in luna mai, un eveniment ce are ca tema planurile de extindere a Uniunii Europene in Balcanii de Vest.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.