Jianu (CNIPMMR): Solicitam suplimentarea programului de internationalizare cu o suma aferenta sustinerii a inca 400 de firme

imageResize.jpg

Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) solicita suplimentarea bugetului alocat programului de internationalizare a firmelor cu suma necesara pentru sustinerea a inca 400 de operatori economici.

“Initiativa, deosebit de utila pentru IMM-uri, ofera pentru prima oara posibilitatea firmelor de a participa individual la targuri si misiuni economice. Totusi, este important de precizat ca perioada de aplicare de 5 zile este foarte scurta, iar alocarea de numai 5 milioane de lei asigura finantarea a doar 100 de beneficiari si nu 500 cat este mentionat in cadrul procedurii. Solicitam ca lansarea viitoare sa aiba loc asa incat firmele sa poata participa la targuri si misiuni pe parcursul intregului an. in prima zi au aplicat 163 de firme, ceea ce reflecta faptul ca programul este foarte atractiv, firmele fiind interesate de internationalizarea activitatii lor. Astfel, solicitam suplimentarea cu un buget aferent sustinerii a inca 400 de firme’, a declarat presedintele CNIPMMR, Florin Jianu.

CNIPMMR aminteste, intr-un comunicat, ca au inceput inscrierile pentru “Programul de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani”, care ofera o alocatie financiara nerambursabila in cuantum de maximum 50.000 de lei per beneficiar (reprezentand maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile), pentru un numar maxim de 500 de beneficiari anual, care indeplinesc conditiile de eligibilitate. Pentru perioada 2017-2020, este prevazut un buget total de 71 de milioane de lei, din care suma alocata anului 2017 este de 5 milioane de lei.

Se poate beneficia de finantari in valoare maxima de: 30.000 de lei pentru participari individuale la targuri si expozitii internationale, organizate in strainatate, cu stand propriu, altele decat cele organizate in baza OUG nr. 120/2002 privind aprobarea Sistemului de sustinere si promovare a exportului cu finantare de la bugetul de stat, republicata; 15.000 de lei pentru participari la misiuni economice organizate in strainatate, altele decat cele organizate in baza OUG nr. 120/2002; 10.000 de lei pentru crearea identitatii vizuale a unui IMM — marca si/sau sigla si/sau slogan; 10.000 de lei pentru realizarea unui site pe internet/aplicatie pentru mobil, pentru prezentarea activitatii solicitantului si a produselor promovate, in limba romana si limba engleza/alta limba de circulatie internationala pietei careia i se adreseaza; 10.000 de lei pentru participari ale angajatilor la cursuri de pregatire, in tara si/sau in strainatate, in domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi piete; 10.000 de lei pentru analize si studii de piata; 10.000 de lei pentru alte tipuri de activitati de promovare si sustinere a internationalizarii.

“Completarea cererii tip pentru inscriere in program, in vederea obtinerii finantarii se face online pe site-ul www.aippimm.ro, incepand cu 31 iulie, ora 10:00, sistemul de aplicatii fiind deschis pana vineri 4 august, ora 20:00. Acordarea finantarii se realizeaza in baza criteriului ‘primul venit — primul servit’, in limita bugetului”, se mai arata in comunicat.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.