Joaca statului cu antreprenorii: uite banii, nu mai sunt banii

moneda_turn.jpg

monedaGuvernul a emis la finalul lunii aprilie o ordonanta de urgenta prin care elimina criteriul de varsta (maximum 35 de ani) pentru obtinerea unei finantari de pana la 10.000 de euro pentru infiintarea unei prime afaceri (SRL-D), insa la mai putin de o luna de la aceasta decizie bugetul de 4,7 mil. euro alocat pentru prima afacere a fost epuizat.

In acest moment se depun eforturi in vederea suplimentarii bugetului alocat acestui program la rectifi­carea bugetara ce va avea loc in perioada urmatoare“, a fost raspunsul transmis de catre repre­zentantii cabinetului ministrului delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri si turism Florin Jianu (numit in functie la inceputul lunii martie in locul Mariei Grapini).

 Astfel, proiectul prin care “oricine va vrea sa isi des­chida prima afacere cu bani de la stat” nu mai are fonduri si nici nu se stie daca va mai primi bani in acest an, astfel ca debutantii, indiferent de varsta, se vor multumi doar cu facilitati de inregistrare a firmei si deduceri de taxe pen­tru minimum doi an­ga­jati, cel putin pana la prima rectificare bugetara din vara.

Mai multe detalii: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.