Judetul Hunedoara, al doilea din tara la atragerea de fonduri europene

top-bloggeri.jpg

Judetul Hunedoara se situeaza pe locul al doilea, in tara, in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene nerambursabile, valoarea sumelor atrase prin diferite proiecte totalizand 540,29 milioane de lei, din 2007 pana in prezent.

Judetul Hunedoara se afla pe primul loc in Regiunea Vest si pe locul al doilea, la nivel national, in ceea ce priveste atragerea fondurilor europene. Proiectele cu fonduri europene au fost cele care ne-au salvat investitiile“, a declarat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, Mircea Ioan Molot.

Potrivit acestuia, judetul Hunedoara ar fi putut atrage mai multe fonduri, daca in acest proiect s-ar fi implicat mult mai mult intreprinderile mici si mijlocii, in paralel cu sprijinirea acestora de catre administratiile locale. O dezvoltare a IMM-urilor ar putea duce la o crestere cu circa 33.000 a locurilor de munca, a fost de parere Molot.

In judetul Hunedoara sunt 9.300 de firme, dintre care 8.000 sunt eligibile, active, pentru dezvoltarea unor proiecte. Daca numai jumatate dintre aceste firme ar putea accesa proiecte finantate din fonduri europene, atunci s-ar putea crea aproximativ 33.000 de locuri de munca“, a estimat presedintele CJ Hunedoara.

In opinia sa, IMM-urile trebuie informate in ceea ce priveste posibilitatile de finantare si axele de eligibilitate spre care se pot orienta in conceperea de noi proiecte.

Sursa: www.administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.