Klaus Iohannis a promulgat legea prin care cei cu doctorat primesc un spor de 15%

bani.jpg

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care bugetarii care poseda titlu stiintific de doctor primesc un spor de 15% din salariul de baza, dupa ce actul normativ a fost declarat constitutional.

Judecatorii CCR au respins in luna septembrie contestatia Guvernului pe tema acordarii catre personalul bugetar care poseda titlu stiintific de doctor a unui spor de 15% din salariul de baza, daca isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care a obtinut titlul stiintific respectiv.

O alta modificare contestata la CCR prevede o majorare de 10% a salariului pentru personalul din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii, aflate in subordinea, sub autoritatea, in coordonarea Guvernului, ministerelor si a celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, precum si din cele aflate in coordonarea prim-ministrului si cele aflate sub controlul Parlamentului, in cazul in care, fie sunt structuri nou infiintate, fie contractul colectiv de munca a expirat.

Ambele prevederi, aduse prin amendamente legii cadru 284/2010 privind salarizarea unitara, au fost declarate constitutionale.

Ele au fost adoptate de Camera Deputatilor, for decizional, in 8 iunie 2016.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.