La Muzeul National al Satului, Catedra Internationala “JEAN BART” omagiaza Defileul Dunarii

MuzeulSatuluiLa finalul desfasurarii celei de-a doua editii a Forumului Anual Dunarean la Bucuresti (28-29 octombrie 2013), Catedra Internationala Onorifica “JEAN BART” in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD) a organizat la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” un eveniment cultural-artistic, care a fost onorat de Ambasadorul Austriei, E.S. Dr. Michael SCHWARZINGER.

In debutul intalnirii, Coordonatorul General CIO-SUERD, Dl Sever AVRAM, a facut o informare pe scurt asupra rezultatelor Forumului, considerat a fi un succes in sine prin faptul ca a fost gazduit de Romania. Din unghiul mediului academic si al reprezentantilor societatii civile, a reiesit inca o data ca exista suficiente surse de finantare pentru toate marile proiecte dunarene, dar ca este necesara o mult mai stransa coordonare la nivel pan-european si national, cat si o prioritizare sporita, dupa cum au reliefat cu ocazia lucrarilor atat Comisarul European Dacian CIOLOS, cat si Vice-Prim Ministrul Guvernului Romaniei, Dl Liviu DRAGNEA. De altfel, vorbitorul a si subliniat rolul important pe care il va avea de jucat Banca Europeana de Investitii (BEI), care a si decis sa aloce o suplimentare de 60 miliarde euro pentru perioada urmatoare, urmand in mod sintetic preceptul enuntat de Vice-Presedintele BEI, Dl Mihai TANASESCU, prezent la lucrari: “lending, blending, advising“.

Totodata, a fost prezentata publicului initiativa crearii Platformei Comunitatilor Locale Riverane Dunarii (CLDR) si, in acest context, lansarea noului Centru Zonal de Competitivitate si Training ce a avut loc in Orasul Harsova la finele saptamanii trecute. Aceste centre sunt “agentii de leadership intelectual” care vor forma in cele din urma o structura nationala, apta sa capteze si sa gestioneze eficient resursele financiare si umane destinate relansarii economice a sub-regiunilor dunarene prin noua Strategie UE.

In prezenta unor oaspeti de marca, precum Presedintele Universitatii Europei de Sud-Est Lumina, Prof. Dr. Huseyin PADEM, a Secretarului General al Fundatiei GIEDD, A.S. Printul Mihai de LAUFENBURG si a gazdelor evenimentului, reprezentate de Dna Conf. Dr. Paula POPOIU, Directorul General al Muzeului National al Satului, a avut loc prezentarea expozitiei virtuale de fotografie artistica a tanarului Flavius DRIGA, elev al Liceului “Traian Lalescu” (Orsova), dedicata patrimoniului natural si urbanistic al zonei adiacente Golfului Cernei, intre Portile de Fier si Defileul Dunarii.

Lucrarile prezentate pe o coloana sonora inspirata de compozitorul Eugen DOGA s-au bucurat de un deosebit succes din partea participantilor, care si-au exprimat interesul pentru ca aceasta expozitie sa fie reeditata si cu prilejul editiei viitoare a Noptii Muzeelor. In incheiere, participantii au avut ocazia sa deguste mezeluri din zona Debrecen din Ungaria, precum si cafele din gama Dallmayr, oferite de UNI-MARKET.

Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, Opinia Nationala, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, ComunicateMedia.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, “EU-RO Clearing Funds”.

Informatii suplimentare privind activitatile CIO-SUERD pot fi consultate pe site-ul: www.houseofeurope.ro/SUERD/CIO-SUERD.html sau contactand Secretariatul la: [email protected] sau tel./fax: 021.2304997.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.