La Timisoara va incepe in acest an construirea a doua noi mari pasaje subterane rutiere finantate din fonduri europene

timisoara_blocuri.jpg

Primaria Timisoara va deschide in acest an alte doua mari santiere de infrastructura a mobilitatii, pasajele subterane ”Solventul” si ”Consiliul Europei”, pentru a fluidiza si mai mult traficul rutier urban in anul 2021, cand orasul va exercita titlul de Capitala Europeana a Culturii si sunt asteptati peste un milion de turisti.

”Inceperea lucrarilor la cel mai mare pasaj subteran care se va construi la Timisoara, in zona fostului combinat petrochimic Solventul, a fost amanata de faptul ca o portiune din terenul implicat in investitie, apartinand unui proprietar privat, apare in evidentele ANAF ca avand constructii ipotecate, care in realitate nu exista”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Municipalitatea a creionat deja un traseu optim, dar daca lucrurile nu se vor rezolva la ANAF, procedurile vor demara in acest an cu mici ajustari, intrucat municipalitatea doreste finalizarea obiectivului in anul 2019.

Proiectul este unul foarte complex si prevede trecerea pe sub noua linii de cale ferata, in subteran, a prelungirii Caii Bogdanestilor, impreuna cu liniile de tramvai, pana la intersectia cu strada Garii, care va fi modernizata in cadrul unui alt proiect.

Proiectul de circa 30 de milioane de euro ar urma sa fie finantat din fonduri europene. Pasajul subteran din Piata Consiliul Europei va lega Calea Aradului si Calea Lipovei de Calea Circumvalatiunii, finantarea fiind asigurata din banii unui investitor privat care opereaza in Timisoara.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.