Centrul integrat de management al deseurilor din Caras-Severin a fost finalizat

1._Deponeu_Lupac.jpg

Receptia proiectului “Sistem integrat de management al deseurilor in judetul Caras-Severin” a fost finalizata, ocazie cu care, pe 8 ianuarie, amplasamentul a fost predat operatorului.

“Ne aflam la Centrul de management integrat al deseurilor, dupa ce a fost semnata receptia la terminarea lucrarilor de la Lupac, iar incepând de acum intregul amplasament este predat operatorului desemnat in urma licitatiei organizate de CJ Caras-Severin. Acest Centru integrat de management al deseurilor si cele cinci statii de transfer au fost construite la nivelul judetului Caras-Severin, fie prin proiectul integrat de management al deseurilor, fie prin Programul PHARE. Durata contractului de operare este de 120 de luni, iar redeventa pe care operatorul o va plati Consiliului Judetean Caras-Severin este de aproximativ cinci milioane lei pe an. Din acesti bani, CJ are obligatia de a construi urmatoarea celula in care vor fi depuse deseurile”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Silviu Hurduzeu.

Ca urmare a finalizarii proiectului, colectarea si depozitarea deseurilor vor fi facute in conditiile acceptate de Uniunea Europeana. Acest proiect a fost demarat si realizat cu bani de la Uniunea Europeana, Consiliul Judetean având o contributie proprie de 2%, respectiv, peste 3,2 milioane lei. Initial, valoarea proiectului Centru integrat de management al deseurilor, care contine si trei statii de transfer, inchiderea depozitelor urbane din toate orasele si municipiile din judet, precum si inchiderea a 97 de depozite rurale, a fost de 186 milioane lei. La finalizarea acestuia, valoarea proiectului s-a redus la 150 milioane lei.

La Centrul integrat de management al deseurilor de la Lupac va avea loc un proces tehnologic complex, pentru ca deseurile provenite din intregul judet sa fie depozitate conform legislatiei europene. Centrul cuprinde o statie de sortare, una de tratare mecanico-biologica, bazine pentru depozitarea levigatului, precum si prima celula construita management al deseurilorin acest proiect. Urmatoarea celula va fi construita din banii pe care CJ Caras-Severin ii va primi ca redeventa.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.