Lansare curs Finantarea Comertului International. Modelul EXIMBANK

ibrInstitutul Bancar Roman lanseaza cursul la distanta Finantarea Comertului International. Modelul EXIMBANK (durata 3 luni: ianuarie – aprilie 2011) in data de 26 ianuarie 2011.

Inscrieri se mai pot efectua pana la data de 24 ianuarie 2011.

Cursul va fi structurat pe aspecte practice si instrumente utilizate in domeniul finantarii tranzactiilor internationale, atat de bancile comerciale, cat si de beneficiari, comunitatea de afaceri – firme cu activitate de productie sau intermediere pentru export, societati de consultanta, asociatii profesionale.

Cursul cuprinde ultimele reglementari in materia INCOTERMS, numeroase exemple care faciliteaza intelegerea metodelor de finantare si decontare, precum si practica Bancii de Export-Import a Romaniei (EXIMBANK ROMANIA) pentru sprijinirea exportatorilor, Intreprinderilor Mici si Mijlocii, intreprinzatorilor privati si autoritatilor administratiei publice.

Grupul tinta: personalul din sistemul bancar/institutii financiare si societatile care utilizeaza instrumente de finantare a exporturilor si importurilor.

Mod de desfasurare: cursantii au posibilitatea sa-si administreze individual timpul de studiu, in cadrul programului expertii acordand 2 consultatii sub forma de workshop, conform unui program prestabilit. La finalul cursului, participantii vor sustine un examen scris de 2 ore.

Tematica cursului:

  • Utilizarea termenilor comerciali in comertul international, INCOTERMS 2010;
  • Documente utilizate in comertul international;
  • Incasoul documentar;
  • Acreditivul documentar;
  • Finantarea exporturilor si importurilor;
  • Garantiile in comertul international;
  • Studii de caz: Modelul EXIMBANK ROMANIA: produsele si practica Bancii de Export-Import a Romaniei (EximBank Romania).

Programul ofera avantajul desfasurarii acestuia regional, in Bucuresti si in urmatoarele centre zonale asociate (Bacau, Brasov, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Hunedoara, Iasi, Oradea, Timisoara).

Amanunte cu privire la derularea programului si a procedurilor de inscriere pot fi obtinute consultand web-site-ul IBR la adresa: www.ibr-rbi.ro sau la adresa e-mail: [email protected]; [email protected], telefon: 021/327.50.87, 021/327.50.88, 0748.886.803, fax: 021/327.50.86.

Contact:
Lector dr. Emanuela Savu
Sef Serviciu Programe ID
Institutul Bancar Roman
Telefon: 021.327.50.88
Mobil: 0748886803
Fax: 021.327.50.86
E-mail: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.