Lansarea noului apel pentru sprijin personalizat acordat regiunilor aflate in tranzitie industriala

interviu-corina-cretu.jpg

Comisia Europeana invita regiunile aflate in tranzitie industriala sa isi exprime interesul pentru a beneficia de sprijin personalizat din partea UE in vederea modernizarii propriilor sectoare industriale.

Marti, 12 decembrie, in cadrul Planului de actiuneCautati traducerile disponibile pentru linkul precedent prezentat la summitul “O singura planeta / One planet (link is external)Cautati traducerile disponibile pentru linkul precedent” de la Paris, Comisia anuntase deja ca regiunile Hauts-de-France (Franta), Norra Mellansverige (Suedia), Piemonte (Italia), Saxa (Germania) si Valonia (Belgia) au fost selectionate pentru a beneficia de un sprijin suplimentar din partea UECautati traducerile disponibile pentru linkul precedent, in urma unui apel la candidaturi lansat in septembrie 2017.

Avand in vedere numarul de candidaturi depuse, Comisia a decis sa lanseze un nou apel, cu un buget similar, de 2,5 milioane de euro. Prin intermediul lui va fi furnizata expertiza si sprijin unui numar de 5 noi regiuni, pentru ca acestea sa-si elaboreze si puna in practica strategiile de transformare economica, pe baza propriilor atuuri de “specializare inteligentaCautati traducerile disponibile pentru linkul precedent”.

“Sunt regiuni care platesc pretul globalizarii fara sa fi beneficiat de avantajele aduse de aceasta pana acum. UE, prin politica de coeziune, se angajeaza sa se asigure ca toate regiunile au beneficii intr-o economie globalizata. Acest lucru inseamna ca fiecare regiune sa isi identifice propriile puncte forte din punct de vedere al competitivitatii si sa invete sa le valorifice, iar noi putem sprijini acest proces”, a declarat comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu.

Apelul se adreseaza in principal regiunilor aflate “in tranzitie” si celor “mai dezvoltate”, regiunile cunoscute ca “mai putin dezvoltate” putand beneficia de alte forme de sprijin din partea UECautati traducerile disponibile pentru linkul precedent.

Regiunile isi pot depune candidaturile pana la data de 19 ianuarie 2018, iar rezultatele selectiei vor fi publicate in cursul lunii februarie. Mai multe detalii despre noul apel sunt disponibile aiciCautati traducerile disponibile pentru linkul precedent.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.