Legea preventiei va intra de saptamana viitoare in dezbatere publica

program.jpg

Ministrul pentru IMM-uri, Alexandru Petrescu, a anuntat, miercuri, ca proiectul de lege privind preventia va intra in dezbatere publica incepand de saptamana viitoare, amanarea fiind cauzata de solicitarea de a fi introduse in lege si componente privind administratia locala.

”In ceea ce priveste mediul de afaceri, este finalizata de circa doua saptamani, darin urma intalnirii pe care am avut-o cu Asociatia Municipiilor din Romania, vom introduce si o componenta de preventie in ceea ce priveste administratia locala. Urmeaza ca tot schimbul de comunicare interna cu ministerele sa se finalizeze luni si sa o ridicam joi pe site-ul institutiei, de aceasta data si cu aceasta componenta suplimentara privind administratia locala, dupa care va fiintr-o consultare foarte larga, toata lumea avand acces la document”, a anuntat ministrul pentru mediul de afaceri, Alexandru Petrescu.

La intalnirea de miercuri a fost prezent si premierul Sorin Grindeanu.

”E prima intalnire a noastra in acest format. Vina ne apartine, nu va apartine. Este vina noastra, dar au fost cateva saptamani si cateva luniin care a trebuit sa asezam lucrurile. Sper ca am intrat pe fagasul normal”, a spus la inceputul intalnirii Sorin Grindeanu.

El a mai spus ca in acest an vor mai fi dezbatute proiectul de lege privind salarizarea unitara si cel pentru Educatie.

Noul proiect al Legii Preventiei va include si unitatile administratiei publice locale (primarii, prefecturi, consilii judetene etc.)in aria de protectie fata de rigorile controalelor. Proiectul initial prevedea doar protectia firmelor private.

Proiectul legii preventiei il puteti gasi aici.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.