Legislatia achizitiilor publice a fost modificata din nou

Guvernul va elimina termenul obligatoriu de 20 zile in care o unitate de stat este obligata sa selecteze un castigator dintre participantii la licitatii publice, astfel incat institutiile statului nu vor mai fi constranse sa se incadreze intr-un anumit termen pentru a incheia evaluarea ofertelor.

Legislatia actuala stabileste ca autoritatea contractanta are obligatia de a stabili oferta castigatoare in termen de 20 zile de la data deschiderii ofertelor, pe baza criteriului de atribuire precizat in anuntul de participare si in documentatia de atribuire, in conditiile in care ofertantul respectiv indeplineste criteriile de selectie si calificare impuse. Un proiect de modificare a legislatiei achizitiilor publice elimina insa acest termen, pe motiv ca practica a demonstrat ca cele 20 de zile sunt insuficiente pentru evaluarea ofertelor.

Este eliminat termenul de 20 zile necesar evaluarii ofertelor, intrucat din practica s-a constatat ca acest termen poate fi de cele mai multe ori foarte mic avand in vedere complexitatea ofertelor“, se arata in document. In aceste conditii, legea achizitiilor publice va stabili doar ca autoritatea contractanta are obligatia de a stabili oferta castigatoare, fara sa mai existe si un termen de finalizare a procedurii de evaluare.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.