Liceenii romani pot aplica pentru bursa FLEX 2017-2018 in SUA

tineri.jpg

Ambasada Statelor Unite in Romania, alaturi de Consiliile Americane pentru Educatie Internationala si de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, invita liceeni cu cetatenie romana sa participe in programul FLEX 2017-2018. Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice va promova, prin intermediul inspectoratelor scolare judetene, Programul FLEX in liceele romanesti.

Programul de schimb de experienta FLEX este finantat de Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii si isi propune sa ofere liceenilor din Romania ocazia de a trai in cadrul unei familii americane si de a studia intr-un liceu american pe parcursul anului academic 2017-2018. Participarea in Programul FLEX, aflat acum la al doilea an de existenta in Romania, este gratuita. In primul an de implementare, FLEX Romania a oferit bursa unui numar de 24 de liceeni romani din mai multe judete ale tarii, aflati in acest moment in Statele Unite ale Americii, in state precum Washington, Texas, Colorado, California sau Maine. Programul se adreseaza si liceenilor cu dizabilitati, in generatia recenta trei dintre bursieri fiind tineri cu diverse dizabilitati.

Ce este programul FLEX?

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite in 1992 iar acum se afla in cel de-al 24-lea an de existenta. Programul presupune un an intreg de schimb de experienta pentru tinerii liceeni, in Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului promovarea intelegerii reciproce intre cetatenii Statelor Unite si tarile din regiune, pentru ca liceenii sa invete mai multe despre SUA si sa le prezinte americanilor tarile lor de origine. In 2017-2018, la nivel global, aproximativ 900 de liceeni vor studia in SUA in cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane si va studia intr-un liceu american, avand toate costurile acoperite prin program.

Cine finanteaza programul?

Programul de burse este finantat in totalitate de catre Guvernul Statelor Unite si administrat de Biroul Educational si Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat, cu finantare de la Congresul SUA. ECA incurajeaza intelegerea dintre cetatenii Statelor Unite si cetatenii celorlalte state. Programul FLEX este sprijinit la nivel local de catre cetateni si licee din Statele Unite ale Americii ce gazduiesc, educa si sprijina liceeni fara a primi vreo compensatie financiara.

Criterii de eligibilitate

Competitia este deschisa liceenilor care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

  • au cetatenie romana;
  • sunt nascuti intre 1 Ianuarie 2000 si 15 Iulie 2002;
  • sunt actualmente in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
  • studiaza limba engleza in liceu;
  • indeplinesc criteriile pentru a obtine viza SUA  si nu au stat in SUA mai mult de 3 luni in ultimii 5 ani.

Aplicatiile pot fi depuse pana pe data de 18 octombrie aici.

Sursa: Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.