Primaria Botosani solicita renegocierea unui imprumut contractat de la Banca Mondiala

primarie-botosani.jpg

Primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, a solicitat International Finance Corporation (IFC), institutie financiara apartinand Bancii Mondiale, renegocierea unui contract de imprumut incheiat in anul 2013 in baza caruia autoritatile locale au obtinut un credit de zece milioane de dolari. Edilul a declarat ca va fi facuta o analiza economico-financiara a situatiei, rezultatul dorit de municipalitate fiind de reducere cu cateva puncte procentuale a dobanzii.

“Am solicitat o renegociere a conditiilor creditului luat de la Banca Mondiala si in aprilie vom avea o prima intalnire cu o delegatie cu care vom incerca o renegociere a acestor clauze. Urmeaza o analiza economico-financiara asupra situatiei existente, o negociere cu cei de la banca si speram noi sa obtinem cateva puncte procentuale reducere la aceasta dobanda“, a afirmat Portariuc.

Municipiul Botosani a contractat, in luna octombrie 2013, un imprumut de zece milioane de dolari de la Banca Mondiala in vederea asigurarii cofinantarii pentru un proiect european privind modernizarea sursei de producere a energiei termice in sistem centralizat. Creditul a fost acordat pe o perioada de 12 ani, cu o dobanda fixa de 7,4%.

Sursa: administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.