Liceul Carmen Sylva, singura unitate scolara din Constanta care a obtinut finantare nerambursabila prin Erasmus+

Erasmus+.jpg

Erasmus+Liceul Teoretic “Carmen Sylva” din Eforie Sud va beneficia de o finantare nerambursabila de 12.350 euro, din partea Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, prin programul Erasmus +.

Liceul din Eforie Sud este singura scoala din judetul Constanta al carei proiect a fost aprobat pentru finantare la Actiunea Cheie 1 Proiecte de mobilitate scolara – pentru anul 2014.

Proiectul depus de Liceul Teoretic “Carmen Sylva”, la initiativa prof. Florin serbu, este intitulat “Stiintele si tehnologia in Societatea Cunoasterii“.

Proiectul are ca obiective specifice imbunatatirea activitatii la clasa prin utilizarea metodelor interactive de predare-invatare si a tehnologiilor informatice, respectiv imbunatatirea activitatii profesionale si metodice proprii, prin participarea la cursuri de formare in strainatate si prin publicarea de lucrari metodice inspirate de cursurile la care au participat profesorii.

Sase cadre didactice din scoala, profesori de matematica si stiinte, vor participa la cursuri de formare in Uniunea Europeana.

Cadrele didactice vor participa la 3 cursuri: Digital Extra, care promoveaza invatarea electronica; Tap-Swipe-Pinch (sustine invatarea folosind dispozitive mobile); Online Labs for Inquiry Minds – isi propune sa prezinte modalitati de utilizare a TIC in invatarea stiintelor.

Erasmus+ este noul program al Uniunii Europene in domeniul educatiei, formarii, tineretului si sportului pentru perioada 2014-2020. Prin Actiunea Cheie 1, Erasmus + permite dezvoltarea profesionala a personalului didactic si nedidactic din invatamantul preuniversitar, prin participarea la activitati de formare ce au loc in alta tara decat cea de origine.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.