Lipsa predictibilitatii cadrului legislativ, teama antreprenorilor!

chestionar1.jpg

chestionarIn perioada 2015-2020 sunt programate fonduri europene si nationale pentru incurajarea si dezvoltarea antreprenoriatului. Pentru a evita ca banii sa fie risipiti pe modelul formelor fara fond sau orientati catre masuri nesustenabile, este necesar sa contribuim la crearea unei imagini corecte si complete a antreprenoriatului in Romania.

In prezent, UEFISCDI deruleaza un studiu in care antreprenorii sunt invitati sa vorbeasca despre motivatia, investitia, experienta si nevoile lor, astfel incat cei care gestioneaza banii publici sa fie ajutati sa inteleaga cum pot sustine in mod realist dezvoltarea antreprenoriatului.

Esti si tu antreprenor? Iti poti face auzita vocea prin completarea in mai putin de 5 minute a chestionarului de aici:   http://goo.gl/yC5EmJ

Studiul derulat de UEFISCDI face parte dintr-o analiza detaliata a antreprenoriatului in Romania prin care se culeg informatii despre infrastructura de business, oportunitatile de finantare, programele de educatie in antreprenoriat si orice tip de suport provenind din sectoarele: privat, cercetare si public. Metodologia elaborarii chestionarului este inspirata din Endeavor Insight, iar cea a analizei ecosistemului din Romania din metodologiile Institutului ASPEN, OECD si Babson.

Pana in prezent datele culese arata ca 77% au pornit afacerea din economiile personale, 60% din cei care au deschis o afacere au avut experienta intr-o companie privata si 20% din mediul non-profit, in timp ce 38% investesc in alte afaceri personale, iar 17% in afacerile altora. 64% din firmele din Bucuresti lucreaza cu parteneri din UE, in timp ce 34% lucreaza cu parteneri din afara UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top