Lista judetelor depunctate si a celor favorizate la Start-Up Nation 2018. Timisul a trecut

SUN-2018.jpg

Asa cum a aratat StartupCafe.ro in articolul publicat in urma cu o saptamana, afacerile din Bucuresti si judetele Cluj si Ilfov vor fi depunctate masiv la programul Start-Up Nation, ediatia a doua, daca se pastreaza proiectul de ordonanta de urgenta scos in dezbatere de Ministerul pentru Mediul de Afaceri. Institutia a publicat lista oficiala cu ponderea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) pe judete, care ar urma sa determine depunctarea masiva a unor judete.

Potrivit listei de la guvern, Bucurestiul are 5,99 de IMM-uri la suta de locuitori, judetul Cluj are 4,23, iar Ilfov are 4,71. Astfel, firmele din Capitala si cele 2 judete vor pierde din start 15 puncte la evaluarea automata a planurilor de afaceri, lucru care, aproape sigur, le scoate din cursa pentru finantarea de cate 200.000 de lei de la stat.

Aceasta pentru ca proiectul de ordonanta de urgenta de modificare a programului, pe anul 2018, prevede ca judetele cu mai mult de 4 IMM la suta de locuitori primesc 5 puncte la acest capitol, iar cele cu cel mult 4 IMM la suta de locuitori primesc 20 de puncte.

In urma cu o saptamana pe baza celor mai recente date de la INS (din anul 2016), tot Bucurestiul si cele 2 judete mentionate pierdeau 15 puncte fiecare, insa ponderea IMM-urilor , desi peste 4 la fiecare, era usor diferita de datele oficiale publicate acum de minister.

O posibila explicatie ar fi mutatiile produse in piata de editia 2017 a programului Start-Up Nation, la care s-au inscris aproape 20.000 de IMM-uri infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017. Acest lucru indica faptul ca este posibil ca programul sa fi condus la infiintarea unui numar considerabil de firme special pentru banii de la stat, ceea ce a dus la modificarea statisticilor.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.