CJ Tulcea intentioneaza sa investeasca peste 85 milioane de lei pentru modernizarea Aeroportului Delta Dunarii

tulcea-aeroport-300x225.jpg

Consilierii judeteni din Tulcea au aprobat intr-o sedinta extraordinara, proiectele de hotarari referitoare la realizarea unor investitii in valoare de peste 85 de milioane de lei pentru modernizarea Aeroportului Delta Dunarii.

Unul dintre proiecte vizeaza printre altele achizitionarea a doua autospeciale de stins incendii, a echipamentele de scanare pentru detectia explozibililor, a unui sistem de televiziune cu circuit inchis si are o valoare totala de 40.465.669,12 lei.

Cel de-al doilea proiect are in vedere amenajarea benzii pistei si a unei arii de siguranta, a unui degivror nave, a unui autobuz pentru transportul calatorilor si are o valoare totala de 45.099.785,48 lei.

“Anul viitor, Tulcea va gazdui doua evenimente majore organizate pentru a marca detinerea presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania si suntem intrebati cand va fi functional aeroportul din judet. Cred ca nimeni nu ar trebui sa aiba retineri in a face operational acest aeroport”, a declarat in timpul sedintei Consiliului Judetean, presedintele institutiei, Horia Teodorescu.

El si-a exprimat speranta ca lucrarile de modernizare a Aeroportului Delta Dunarii sa se incheia in vara anului viitor. “Sper ca la vara sa avem lucrarile incheiate, astfel incat sa avem apoi licitatie internationale pentru curse pe aeroport”, a mai spus presedintele CJ.

Cele doua hotarari de CJ au drept obiectiv comun cresterea sigurantei si securitatii pasagerilor, iar potrivit directorului general al aeroportului, Stoian Valcu, regia intentioneaza sa ia un imprumut bancar pentru a asigura cofinantarea proiectelor.

Proiectele de dezvoltare a aeroportului tulcean ar putea fi finantate prin Programul Operational Infrastructura Mare, potrivit hotararilor adoptate de consilierii judeteni.

Aceste proiecte sunt necesare pentru ca infrastructura aeroportuara sa indeplineasca standardele impuse la nivel european, in contextul in care anul trecut, in urma unui audit efectuat de autoritati in domeniul aerian, Aeroportul Delta Dunarii a fost declasificat.

Actualul aeroport din judetul Tulcea a luat fiinta in anul 1973, prin transferul unitatii aeroportuare care functiona la marginea orasului Tulcea din anul 1952. Aerobaza de la Mihail Kogalniceanu a preluat serviciile efectuate anterior de Transporturile Aeriene Romano-Sovietice. Prin cursele regulate Tulcea-Bucuresti-Tulcea, Tulcea-Constanta-Bucuresti-Tulcea si Tulcea-Galati-Tulcea se asigura transportul de pasageri si marfa – peste, icre, raci, materiale de pescarie, impletituri din papura si stuf, puiet viu de peste din China, datele statistice din acea perioada aratand ca pe aeroportul Tulcea operau pana la 30 de aeronave pe zi.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.