Liviu Musat: Sectorul afacerilor este cel care sustine intreaga comunitate locala

logo-adr.jpg

logo-adrIntr-un interviu recent, Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia, a vorbit despre stadiul absorbtiei fondurilor europene prin POR 2007-2013, oportunitatile Regio prin schema bugetara 2014-2020 dar si despre proiectele pentru urmatorii ani.

Acesta a precizat ca din estimarile institutiei pe care o conduce, la finalul lui 2015, rata de absorbtie a fondurilor europene va atinge 75% in regiune. De asemenea, pentru o mai buna absorbtie a banilor pentru urmatoarea perioada acesta si-a propus sa identifice cauzele care au impiedicat absorbtia de 100%.

Pentru a simplifica procedurile in domeniul achizitiilor publice, din punctul sau de vedere, este necesara o schimbare in POR 2014-2020. Mai exact, acesta propune semnarea contractului de finantare la nivelul studiului de fezabilitate pentru a evita conflictele intre proiectant si constructor, licitatia facandu-se pe tot pachetul.

Prin noul POR 2014-2020, regiunea Sud Muntenia va primi 727 de milioane de euro iar beneficiarii vor fi GAL-urile, reprezentanti ai mediului de afaceri, societati civile cat si autoritati ai institutiei si administratiei locale. 30% din fonduri se vor aloca proiectelor ce au ca impact reducerea emisiilor de carbon.

Infrastructura de transport reprezinta una din prioritatile ADR Sud Muntenia, planificand finantarea a trei trasee mari in urmatorii ani.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.