Măsura 3 încotro? Ce vrea guvernul să facă

bani.jpg

Premierul Florin Cîțu a explicat ce planuri are Guvernul cu Măsura 3- granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro, precum și cu plățile din Măsura 1 și Măsura 2.

Prezent joi la Consiliul Național al IMM-urilor, Cîțu a spus că vrea să elimine din program firmele care au optat pentru cheltuieli cu spații imobiliare.

„Cred că a fost o interpretare mai largă a ceea ce noi am spus în acea măsură. Când am vorbit de spații de producție, nu se gândea nimeni la imobiliare. Asta e interpretarea noastră. Asta este. E adevărat că nu poți să știi întotdeauana cum e folosit în partea cealaltă. E posibil ca o soluție pe care să o avem pe termen scurt acum este să eliminăm acele proiecte din Măsura 3 care sunt legate de imobiliar și să putem merge mai departe. E o discuție pe care o să o am cu ministrul Economiei. Ar fi păcat să nu mergem mai departe. Toată problema a fost la modul de interpretare a ordonanței de urgență. Noi vorbeam de spații de producție, dar producția are un sens mai larg, depunde de cine și cum interpretează. Deci acolo încercăm să găsim cât mai rapid o soluție ca să meargă programul” – a spus prim-ministrul.

Reamintim că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat că refuză să finanțeze cheltuieli cu imobiliarele prin Măsura 3. El a sesizat procurorii DNA, acuzând posibile scurgeri de informații privind procentul de cofinanțare din proiectele înscrise în Măsura 3, în ultimele zile ale sesiunii de depunere. De asemenea, premierul a trimis Corpul de control la Ministerul Economiei.

Revenind la schema de ajutoare de stat COVID, premierul a dat asigurări că la Măsura 1 – microgranturi de câte 2.000 de euro și Măsura 2 – granturi de capital de lucru de 2.000-150.000 de euro plățile vor accelera după ce Parlamentul va aproba bugetul de stat pe anul 2021. „Plățile pentru celelalte măsuri vor începe când va fi aprobat bugetul , sper ca săptămâna viitoare să fie aprobat și vom reveni”.

De asemenea, legat de Programul de promovare a exporturilor, Cîțu a spus că are în vedere finanțarea acestuia, dar cu un filtru de selecție mai strict, pentru firmele care vor să beneficieze de ajutor.

„O să vorbesc cu ministrul Economiei să vedem cum găsim o soluție. E posibil să fie alocate credite de angajament până în vară. Dacă vor exista astfel de proiecte, ele vor putea fi contractate și apoi finanțate. Dar vom umbla și la filtru. Poate că la modul în care au fost făcute aceste târguri, expoziții trebuie puțin modificat filtrul să ne asigurăm cum sunt targetate și banii să nu fie cheltuiți degeaba… Detalii aici.

* Vă invităm să publicați pe portalul Finantare.ro anunturile și comunicatele de presă din cadrul proiectelor pe care le implementați.

One thought on “Măsura 3 încotro? Ce vrea guvernul să facă”

  1. Tudor spune:

    Pai cum ramane cu firmele care au obtinut informatii confidentiale, adica alea care au depus proiecte in ultimile 48 ore??????…poate ca nu toate au aplicat pe achizitii de imobile….de ce nu anulati toate proiectele depuse in ultimile 48 de ore, atunci când s-a fraudat platforma?????…aveți cumva firmele dvs pe acolo????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.