Localitatile din Romania pot obtine finantare europeana pentru dezvoltarea retelor de acces la internet Wi-Fi

wireless_45676543_39952400.jpg

Administratiile locale din Romania pot accesa fonduri europene, prin Programul WiFi4EU, lansat de Uniunea Europeana (UE), pentru instalarea unor puncte de acces public şi gratuit la internet Wi-Fi, se arata intr-un comunicat de presa al Autoritatii Nationale pentru Administrare şi Reglementare in Comunicatii (ANCOM), publicat pe propriul website.

In acest sens, incepand cu data de 20 martie, administratiile locale se pot inregistra pe portalul WiFi4EU (www.WiFi4EU.eu), astfel incat sa poata obtine finantare in valoare de 15.000 de euro pentru dezvoltarea de retele de tip Wi-Fi in spatii publice, precum biblioteci, muzee, parcuri sau piete publice. Cererile de finantare se pot depune, efectiv, incepand cu jumatate lunii mai a acestui an.

Potrivit sursei citate, administratiile locale din Romania pot utiliza finantarea WiFi4EU pentru a achizitiona şi instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fara fir) in anumite centre ale vietii publice locale pe care le-au ales in acest sens, iar costurile pentru intretinerea retelei vor fi acoperite de catre aceste localitati.

Retelele finantate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fara publicitate, şi nu vor colecta date cu caracter personal. Finantarea va fi acordata numai retelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente şi cu o calitate similara in acelaşi spatiu public.

Etapele care trebuie urmate de catre entitatile eligibile pentru obtinerea sprijinului financiar sunt: etapa de inregistrare (incepand cu data de 20 martie 2018) pe portalul www.WiFi4EU.eu, etapa de depunere a cererilor (din mai 2018), etapa de atribuire, in care Comisia va anunta cele 1.000 de localitati care vor primi finantare in prima etapa, asigurand un echilibru geografic.

Fiecare tara participanta va primi cel putin 15 bonuri valorice, iar localitatile inregistrate pot solicita bonuri valorice dintr-un prim lot de 1.000 de bonuri WIFI4EU (in valoare de 15.000 euro, fiecare). Bonurile valorice vor fi distribuite pe baza principiului ‘primul sosit, primul servit’.

Sursa: Economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.