MADR: Comisia Europeana ia in calcul acordarea unui nivel crescut al avansurilor pentru plati directe si dezvoltare rurala

tineri_fermieri.jpg

Pentru a veni in sprijinul fermierilor romani, in urma fenomenelor climatice dificile din acest an, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre DAEA, a solicitat Comisiei Europene – comisarului european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil HOGAN – sprijin prin cresterea avansului pentru platile directe si dezvoltare rurala pentru a fi acordate in toamna acestui an.

In urma acestei interventii, comisarul european Phil Hogan raspunde pozitiv solicitarii ministrului Petre Daea, prin scrisoarea cu nr. (2018) 4270299, cu privire la posibilitatea cresterii nivelului avansurilor pentru plati directe (de la 50% la 70%) si pentru anumite masuri de dezvoltare rurala (de la 75% la 85%).

Exista si posibilitatea acordarii separate a avansurilor pentru SAPS sau sprijinul cuplat, odata ce controalele au fost finalizate pentru aceste scheme, precum si alte instrumente care ar putea veni in ajutorul fermierilor, cum ar fi anumite scheme din Programul de Dezvoltare Rurala sau ajutoarele de stat.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.