Initiatorul Start-Up Nation: Statul va deschide din ce in ce mai greu programul, din cauza capacitatii administrative limitate

Florin-Jianu_1.jpg

Ministerul pentru Mediul de Afaceri va deschide din ce in ce mai greu programul de fonduri nerambursabile pentru mici afaceri, din cauza capacitatii administrative limitate, pe masura ce se vor suprapune etape ale editiilor mai vechi, a declarat, luni, Florin Jianu, initiatorul schemei de finantare pentru firme.

Presedintele Consilului National pentru intreprinderi Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) considera ca statul ar trebui sa implice si mai mult bancile si alti parteneri privati pentru implementarea programului Start-Up Nation, pentru a se evita blocajele.

“Eu predic in pustiu necesitatea ca acest program sa fie implementat cu ajutorul bancilor si al altor parteneri privati, pentru ca vedem cum culegem roadele unei implementari la nivelul ministerului, care are o capacitate administrativa limitata. si o sa vedeti ca, de la an la an, etapele vor veni una dupa alta in avalansa si o sa le fie din ce in ce mai greu sa deschida programul. Daca in acest an contractarea, evaluarea, implementarea proiectelor de anul trecit au facut ca programul Start-Up Nation 2018 sa nu fie deschis nici pana acum, de la anul vom avea deja doi ani care vor veni unul peste altul, cu diverse procese”, a spus Jianu, intr-o conferinta de presa.

Reamintim ca actualul ministru pentru Mediul de Afaceri, stefan Radu Oprea, a declarat ca editia 2018 a programului Start-Up Nation ar urma sa se deschida in toamna, in conditiile in care editia 2017 s-a deschis in iunie 2017.

De asemenea, ministrul Oprea a afirmat ca statul nu le poate interzice vanzarea proiectelor castigatoare.

In schimb, inisiatorul programului, Florin Jianu, solicita aplicarea unor mpsuri pentru a impiedica vinzarea firmelor castigatoare inainte de implementarea planurilor de afaceri. „Ce se poate face, fara sa fie un demers neconstitutional, este de a obliga pe cel care a obtinut finantare sa nu tranfere mai mult de 49% din partile sociale sau de a-l oblga sa plateasca banii inapoi statului daca alege sa-si transfere platile sociale”, a spus liderul CNIPMMR.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.