MADR: Mai mult de jumatate dintre fermierii eligibili pentru ANT si-au primit subventiile

vacutze.jpg

Mai mult de jumatate dintre cei 114.000 de fermieri eligibili pentru Ajutoarele Nationale Tranzitorii (ANT) in sectorul zootehnic si-au primit subventiile, in suma totala de 35,2 milioane de euro, dupa numai o zi de la debutul platilor, a anuntat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Seful de la Agricultura, Petre Daea, se intereseaza personal daca banii intra in conturile beneficiarilor, conform calendarului stabilit, marti fiind randul unui agricultor din judetul Braila, care a primit telefonic “vestea” ca deja i-au fost transferate sumele in cont, precizeaza MADR.

Potrivit sursei citate, pana in prezent, au fost alimentate conturile pentru 64.616 fermieri cu suma de 35,27 milioane de dintr-un total de 114.000 de beneficiari eligibili pentru Ajutoarele Nationale Tranzitorii in sectorul zootehnic.

Ministrul Agriculturii a anuntat recent ca platile vor incepe in data de 10 martie, dar banii au inceput de luni sa intre in conturile beneficiarilor, cu trei zile inainte de data stabilita initial. Anul trecut aceste subventii au fost platite abia in luna august.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat luni autorizarea la plata a fermierilor care au solicitat ajutoare nationale tranzitorii (ANTZ) si sprijinul cuplat (SCZ) in sectorul zootehnic, plafonul total alocat celor sapte scheme de sprijin fiind de circa 311,6 milioane de euro, respectiv 1,387 miliarde de lei.

Plata ajutoarelor nationale tranzitorii si a sprijinului cuplat se efectueaza in lei la un curs de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrala Europeana la data de 30 septembrie 2016.

Sursa:Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.