MADR: Proiecte noi de Hotarare lansate spre dezbatere publica

agricultura-MADR.jpg

agromediuMADR a lansat, in dezbatere publica, urmatoarele proiecte de Hotarare de Guvern:

 • proiectul de hotarare privind aprobarea valorii cotizatiilor si plafonul in limita caruia se deconteaza serviciile lingvistice, precum si procedura de acordare, verificare si control pentru organizatiile profesionale / interprofesionale neguvernamentale din sectorul agricol si agroalimentar;
 • proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea unor acte normative privind SCHEME DE AJUTOR DE STAT care se acorda in agricultura.

In ceea ce priveste proiectul de hotarare privind aprobarea valorii cotizatiilor si plafonul in limita caruia se deconteaza serviciile lingvistice, precum si procedura de acordare, verificare si control pentru organizatiile profesionale / interprofesionale neguvernamentale din sectorul agricol si agroalimentar sunt prevazute, in linii mari, urmatoarele modificari:

 • Valoarea cotizatiilor care se platesc anual pentru fiecare organizatie reprezinta echivalentul in lei a 100% din valoarea cotizatiei de reprezentare a acestora in organizatiile de profil din cadrul Uniunii Europene.
 • Plafonul in limita caruia se deconteaza serviciile lingvistice pentru organizatiile profesionale / interprofesionale neguvernamentale din sectorul agricol si agroalimentar este de maxim 30% din valoarea cotizatiilor.
 • Valoarea totala maxima anuala este de 3.150 mii lei si se acorda de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 • Suma alocata pentru plata cotizatiilor si serviciilor lingvistice aferent trimestrului IV al anului 2015, este de maximum 550,707 mii lei.
 • Solicitarea si documentele anexate se depun in perioada 1-31 decembrie al anului calendaristic in curs, pentru anul calendaristic urmator. Prin exceptie, in anul 2015 solicitarea si documentele anexate se depun in termen de 30 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, pentru anul 2015.
 • Platile catre beneficiari se fac in termen de maxim 30 de zile lucratoare de la data aprobarii cererilor de plata.

In ceea ce priveste proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea unor acte normative privind SCHEME DE AJUTOR DE STAT care se acorda in agricultura sunt prevazute, in linii mari, urmatoarele modificari:

 • Rata accizei reduse pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura
  in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare, este de 99,498 lei /1.000 litri.
 • Diferenta dintre rata accizei standard si rata accizei reduse se acorda ca ajutor de stat sub forma de rambursare.
 • In situatia exploatarii in cursul anului de cerere si a altor suprafete si culturi, solicitantul are obligatia sa depuna o adeverinta emisa de Primarie, in original sau copie, conform inscrisurilor din Registrul agricol sau va cuprinde informatii privind suprafetele si culturile in cauza.
 • Suma alocata pentru plata ajutorului de stat in anul 2015 este de maximum 270.697,250 mii lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2015.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.