Premierul Mihai Tudose a cerut simplificarea procedurilor pentru absorbtia fondurilor europene

european-funds-620x330.jpg

Premierul Mihai Tudose le-a cerut, miercuri, ministrilor Dezvoltarii si Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, sa pregateasca, cu prioritate, pana la 20 septembrie 2017, simplificarea tuturor procedurilor necesare pentru absorbtia fondurilor europene.

”Premierul Mihai Tudose a avut, miercuri, o intalnire de lucru cu viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, si cu ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, dupa intrevederile avute la Bruxelles cu mai multi oficiali europeni. seful Executivului a cerut celor doi ministri sa pregateasca, cu prioritate, pana la 20 septembrie 2017, simplificarea tuturor procedurilor necesare pentru absorbtia fondurilor europene”, se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Mihai Tudose a spus ca va urmari personal tot acest efort de imbunatatire a absorbtiei fondurilor europene.

”Avem nevoie de acesti bani pentru a sustine cresterea economica. Ministrii au tot sprijinul meu pentru a debloca sau accelera lucrurile, astfel incat sa recuperam intarzierile”, a subliniat prim-ministrul Mihai Tudose.

De asemenea, premierul a cerut ministrilor Shhaideh si Plumb sa se asigure ca procedurile necesare pentru inceperea constructiei celor trei spitale regionale pot fi finalizate pana la sfarsitul acestui an, astfel incat lucrarile sa inceapa de anul viitor, conform celor discutate si marti la Bruxelles.

Premierul Mihai Tudose s-a intalnit, marti, la Bruxelles, cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cu care a discutat, printre altele, despre absorbtia fondurilor europene, Mihai Tudose precizand ca va trimiste Comisiei Europene o lista cu lucruri care trebuie sa fie simplificate pentru reducerea birocratiei, respectiv pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.