Majoritatea startup-urilor eșuează, iar echipa fondatoare este vinovată în cele mai multe cazuri

Start-up-pixabay_0.jpg

Majoritatea startup-urilor eșuează, iar echipele lor fondatoare sunt cauza eșecului în cele mai multe cazuri, consideră șefa unui important fond de investiții în firme IT europene.

Eva De Mol a fondat, în urmă cu un an, la Amsterdam, Capital T, o firmă de investiții focalizată pe finanțarea startup-urilor de tehnologie din Europa, iar acum a lansat un nou fond, în valoare de 40 de milioane de euro, potrivit EU-Startups.com.

„O idee și un plan minunate­­ sunt importante, desigur, dar cele mai multe dintre aceste planuri nu se vor realiza. Majoritatea acestor startup-uri eșuează, iar asta este din cauza echipelor (de fondatori – n.r.) în 60% dintre cazuri. Prin urmare, este esențial să privim echipa într-un mod structurat și bazat pe date”, a spus de Mol.

În cele din urmă, Capital T decide să investească startup-uri în funcție de modul în care antreprenorii respectivi reușesc să facă față schimbărilor și neplăcerilor.

„Vrem să investim în antreprenorii care își păstrează concentrarea și flexibilitatea sub stres. Aceasta nu se bazează numai pe intuiție, ci sunt factori pe care îi putem măsura”, a mai explicat investitoarea.

Capital T folosește un model de analiză bazat pe date, pentru a decide dacă investește sau nu într-un startup. Sistemul face ca deciziile să nu mai fie părtinitoare. Capital T face investiții de tip seed. În general, aceste runde de investiții sunt considerate a fi între 50.000 de dolari și 2 milioane… Alte detaliia aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.