Managementul elaborarii propunerilor de finantare: Fonduri Structurale si de Coeziune

In perioada 18-20 octombrie 2007, Institutul Roman de Training in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a judetului Iasi organizeaza in municipiul Iasi trainingul "Managementul elaborarii propunerilor de finantare: Fonduri Structurale si de Coeziune".

Trainingul este destinat reprezentantilor sectorului de afaceri care doresc sa isi dezvolte afacerea prin accesarea fondurilor structurale, dar si persoanelor fizice interesate de specializarea in  acest domeniu.

Data limita pentru inscriere este 16 octombrie 2007, ora 12:00.
Prezentarea detaliata a cursului si formularul de inscriere – documentele pot fi consultate si pe pagina web www.irt.ro.

Trainingul va aborda urmatoarele teme:
– Identificarea elementelor cheie ale proiectului;
– Alocarea pe programe operationale a proiectelor;
– Fundamentarea ideilor de proiect;
– Formularea si fundamentarea proiectelor (analiza partilor interesate, analiza problemelor, analiza oportunitatilor/nevoilor de investitii,
analiza obiectivelor);
– Planificarea resurselor/Planificarea activitatilor;
– Redactarea cererilor de finantare (formularul cadru al proiectului, identificarea indicatorilor de monitorizare si performanta ai proiectului, verificarea matricei logice a proiectului);
– Eligibilitatea proiectului;
– Analiza surselor de finantare;
– Etapele evaluarii si selectiei de proiecte;
– Verificarea elementelor eligibile ale proiectului;
– Caracteristicile unei cereri de finantare de succes;
– Analiza documentelor specifice anumitor aplicatii (structura studiului de fezabilitate, structura analizei cost-beneficiu, studiul privind impactul de mediu, analiza planului de afaceri).

Trainingul va fi sustinut de traineri IRT cu o vasta experienta practica in formularea si managementul proiectelor finantate din fonduri europene, atat ca traineri cat si ca evaluatori si  consultanti.
In acest fel putem sa oferim participantilor o perspectiva completa asupra fondurilor europene, care sa-i ajute in redactarea unor cereri de finantare de succes. Trainingul se va derula cu un grup de  aproximativ 20 de participanti.

Va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pentru orice detalii sau informatii suplimentare la adresa de email: [email protected] sau la numerele de telefon: 021-311.68.58 sau 0728.929.067 (10:00-17:00), persoana de contact: Lavinia Dascalu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.