Managementul riscului si criza economica

De ce nu a ajutat, peste tot, managementul riscului?
Răspunsul îl găsim la Greenspan, A.:
“Explicația cea mai credibilă pentru performanța scăzută a modelelor de management al riscului stă în faptul că datele folosite în analiză sunt preluate atât din perioade caracterizate de eforie, cât și din perioade caracterizate de frică (înţeleasă ca răspuns automatizat la ameninţări, baza celor mai multe dintre răspunsurile noastre economice, aversiunea față de risc care ne limitează dorința de a investi și de a derula afaceri și care duce în final la căderi ale activităților economice).
Sistemele de management al riscului s-ar îmbunătăți considerabil dacă fiecare etapă a acestui ciclu ar putea fi modelată separat și identificat acel declanșator care determină schimbarea regimului”.

About Valentin Mazareanu

Valentin P. Mazăreanu, doctor în economie. Subiecte de interes: managementul riscului, securitatea informaţională, managementul proiectelor. Ocupaţii în prezent: project manager al www.managementul-riscurilor.ro, Co-Regional Director of PRMIA Bucharest Chapter, Director General al Paideia Consulting SRL Iasi, Expert IT în proiecte cu finanţare nerambursabilă. Studii: liceu militar, facultate de drept, master în Sisteme Informaţionale pentru Afaceri, studii doctorale în economie. Dezvoltare profesională: stagiu de cercetare în Franţa, Poitiers (subiect: managementul riscului); şcoală de vară în Finlanda, Jyvaskyla (subiect: managementul riscului, dreptul de proprietate intectuală, knowledge management); training internaţional Slovenia, Ljubljana (subiect: managementul proiectelor internaţionale); training naţional Romania, Iaşi (subiect: antreprenoriat, Analiză Tranzacţională, NLP, Comunicare şi Negociere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.