Manastirile Zamfira si Probota vor fi reabilitate din fonduri europene

Biserica_Manastirii_Probota.jpg

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Consolidare, restaurare, conservare si punere in valoare arhitecturala si pictura murala a Bisericii Mari a Manastirii Zamfira, judetul Prahova – executata a fresco de Nicolae Grigorescu”.

In valoare de aproape 20 milioane lei, proiectul are durata de implementare de 45 luni si este finantat din Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5 – Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural.

Proiectul isi propune restaurarea si consolidarea obiectivului de patrimoniu Biserica „inaltarea Domnului” si „Sfantul Nifon”, parte componenta din ansamblul Manastirea Zamfira, precum si punerea in valoare a acestuia, contribuind astfel si la impulsionarea dezvoltarii comunei Lipanesti din judetul Prahova, prin cresterea numarului de turisti in zona.

Totodata, ministrul delegat pentru Fonduri Europene a semnat si contractul de finantare pentru proiectul „Restaurarea patrimoniului cultural la Manastirea Probota, din judetul Suceava”, in valoare totala de aproape 22,7 milioane lei. Lucrarile se vor derula timp de 3 ani si se vor finaliza prin punerea in valoare a patrimoniului cultural din satul Probota, judetul Suceava, prin reabilitarea complexului monahal declarat monument istoric.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.