CJ Maramures va incepe reabilitarea cladirii Palatului Administrativ, proiect european de circa 48 milioane lei

image01.jpg

Consilierii judeteni din Maramures au aprobat, miercuri, intr-o sedinta extraordinara, cinci proiecte de hotarare aflate pe ordinea de zi, doua dintre ele referindu-se la reabilitarea cladirii Palatului Administrativ din municipiul Baia Mare, proiect european in valoare de circa 48 milioane de lei.

Primele doua proiecte prezentate si aprobate se refera la sustinerea documentului si a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investitii “Reabilitare Palat Administrativ“, finantat prin POR 2014 – 2020, precum si a cheltuielilor aferente.

“Estimarea noastra arata ca valoarea totala a proiectului este de aproape 48 de milioane de lei, din care contributia judetului Maramures ar fi de aproximativ 10 milioane de lei. (…) Din finantarea pe care ar trebui sa o suporte Consiliul Judetean Maramures, 774.300,22 lei reprezinta contributia de 2% din valoarea eligibila a proiectului, iar 9.184.789,76 lei sunt cheltuielile neeligibile ale proiectului, inclusiv T.V.A. aferent“, a spus presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Gabriel Zetea.

El a precizat ca proiectul tehnic a fost transmis de proiectant in cursul zilei de 3 octombrie.

“Vreau sa multumesc aparatului propriu care incepand de marti, de cand a primit aceasta documentatie din partea proiectantului, a muncit toata seara, toata noaptea, inclusiv azi, dimineata, pentru a verifica acesti indicatori tehnico-economici pentru a avea aceste doua proiecte, pe ordinea de zi. (…) Consider ca este un obiectiv important al judetului, un simbol al administratiei judetene, unde atat Prefectura, cat si CJ isi desfasoara activitatea. (…) Vorbim despre o cladire care nu a fost practic reabilitata niciodata cu adevarat si care are nevoie de aceste interventii deoarece este un centru al administratiei judetene care trebuie imbunatatit, pastrand insa caracteristicile actuale ale cladirii” a afirmat Zetea.

Conform acestuia, pe 18 mai 2016 a fost aprobata, prin hotarare de Consiliu Judetean, Strategia de dezvoltare durabila a judetului Maramures pentru perioada 2014 – 2020, iar in acest document a fost cuprins portofoliul de proiecte prioritare ale CJ Maramures, aici fiind inclusa si reabilitarea Palatului Administrativ.

Presedintele CJ Maramures, a mai aratat ca institutia pe care o conduce pregateste depunerea cererii de finantare si a documentelor insotitoare pentru accesarea fondurilor externe nerambursabile prin POR 2014 – 2020 si ca, potrivit conditiilor specifice din Ghidul solicitantului de accesare a fondurilor in cadrul apelului de proiecte, a fost necesara si aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii mentionat.

Cladirea Palatului Administrativ se afla in gestiunea CJ Maramures, in cadrul careia isi desfasoara activitatea atat aparatul de specialitate al Consiliului Judetean, cat si personalul altor institutii, inclusiv Prefectura.

Cvorumul sedintei extraordinare a CJ Maramures fost asigurat prin prezenta a 22 de consilieri dintr-un total de 35 de alesi judeteni.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.