Marcel Boloș în județul Teleorman: „Fondurile europene trebuie investite pentru a crește standardul de viață, nu să fie cheltuite de dragul absorbției”

minister.jpg

Doamna viceprim-ministru Raluca Turcan și ministrul fondurilor europene Marcel Boloș au întreprins astăzi o vizită în județul Teleorman pentru a se asigura că proiectul de apă și apă uzată în valoare de 141 milioane de euro este deblocat după mulți ani de tergiversări. A fost de asemenea verificată distribuția pachetelor de hrană și igienă aflate în curs de livrare către 1,18 milioane de români aflați în situații defavorizate.

„În momentul în care am ajuns la guvernare am deblocat proiectul Apă-Canal din Teleorman, odată cu alte 53 de mari proiecte de acest fel din țară. În județul Teleorman, investiția se ridică la 141 milioane de euro și aproximativ 139.000 de cetățeni așteaptă demararea proiectului. Estimăm că între 1-15 septembrie vom putea semna acest proiect pentru sistemele de alimentare cu apă și de canalizare, așteptat de teleormăneni de multă vreme”, a declarat viceprim-ministrul Raluca Turcan.

Istoricul proiectului în valoare de 141.712.698 euro care vizează 7 sisteme de alimentare cu apă și 9 aglomerări, respectiv 13 UAT-uri (Alexandria, Turnu Măgurele, Segarcea Vale, Lița, Ciuperceni, Traian, Seaca, Zimnicea, Năsturelu, Roșiori de Vede, Videle, Obeasca de Sus, Islaz), prin care costul serviciilor de apă poate să scadă:

Prima implicare JASPERS: august 2012 (prima vizită pe teren la nivel de Master Plan);
Consultantul de Asistență Tehnică a început să lucreze în august 2015;
Prima versiune: aprilie 2017;
Versiuni primite: în 2017, două în 2018 și două în 2019.

În ceea ce privește distribuția pachetelor de hrană și igienă, astăzi a început livrarea primelor 3.500 de pachete în Alexandria, Roșiorii de Vede și Orbeasca, dintr-un total de pentru 39.412 persoane în 97 de UAT-uri.

Până acum, Ministerul Fondurilor Europene cu sprijinul Prefecturilor și al Ministerului de Interne a livrate pachete în opt județe: Suceava, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Constanța, Arad și Timișoara, conform http://mfe.gov.ro/persoane-defavorizate/.

Pachetele de alimente conțin făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (800 g), ulei (4 l), zahăr (2 kg), orez (4 kg), 5 conserve din carne de vită a câte 300 g, 3 conserve din carne de porc a câte 900 g, 5 conserve pate de ficat de porc a câte 200 g, 2 borcane de compot de fructe a câte 720 ml, 1 borcan de gem de fructe (360 g), 1 borcan de gem de fructe dietetic (360 g). Fiecare pachet va conține, în total, 38 de unități.

„Am urmărit ca asemenea cantități importante să încurajeze producția locală. În timp ce la rafturile magazinelor produsele incluse în pachetele de alimente costă aproximativ 206 lei, achiziționarea prin POAD costă doar 150 lei, la care se adaugă un cost de 1,5 lei per pachet de transport”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top