Marius Nica: in 2023, Romania va fi data drept exemplu in privinta absorbtiei fondurilor UE

phpThumb_generated_thumbnailjpeg.jpg

Ministrul fondurilor europene este extrem de optimist in privinta absorbtiei de bani de la Uniunea Europeana, desi Comisia nu a trimis o suma prea mare in primii trei ani ai actualului exercitiu financiar.

De fapt, ministrul Marius Nica a apreciat ca rata de absorbtie din primului exercitiu in care Romania a fost membru UE, 2007-2013, nu este „un procent rau”. El a precizat ca in 2019 vom sti exact care este procentul final de absorbtie al perioadei anterioare de finantare, dar din datele Comisiei Europene acest procent ar fi de 88-89%. Problemele cu care se confrunta tara noastra la implementarea fondurilor sunt aceleasi si in alte state, a precizat Nica, iar diferentele in sume atrase de diferite tari nu sunt semnificative, transmite Agerpres.

Reprezentantul guvernului s-a referit la o intalnire recenta cu toti ministrii fondurilor europene din UE, unde, afirma el, „20 din 27 de state membre s-au plans de acelasi lucru: de birocratie, de audit, de proceduri greoaie in implementarea fondurilor europene”.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.