Marius Nica, MFE: Se reiau platile pe POSDRU 2007-2013

baani.jpg

bani-posdruMarius Nica, Ministrul Fondurilor Europene, a declarat urmatoarele: „Ca urmare a eforturilor depuse in ultimele 4 luni si a verificarilor efectuate la solicitarea Comisiei Europene, saptamana aceasta Romania a primit decizia privind ridicarea intreruperilor de plati si a presuspendarii pentru POSDRU 2007-2013, ceea ce inseamna ca in 2 saptamani, Romania va primi de la UE aproximativ 480 de milioane de euro, sume care erau blocate ca urmare a deciziei Comisiei de intrerupere a platilor.

In ceea ce priveste POS Mediu si POSCCE (cresterea competitivitatii economice), am finalizat misiunile de audit nationale si ale Comisiei. Asteptam in jurul datei de 15 septembrie o decizie referitoare la ridicarea intreruperii platilor. Asteptam o decizie pozitiva, fara a ma antepronunta insa inaintea Comisiei Europene.

In acest moment avem un procent de 62% absorbtie fonduri europene. Pana la finalului lui 2015, Romania are toate sansele sa ajunga la o absorbtie de 70%. Acest lucru depinde foarte mult de facturile care vor veni din partea beneficiarilor de fonduri.

Conform estimarilor beneficiarilor insa, procentul de absorbtie poate ajunge si la 75%.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top