Marți, 24 noiembrie, antreprenorii primesc primele contracte la Măsura 2

Virgil-Popescu.jpg

Marți, 24 noiembrie, Ministerul Economiei va trimite primele contracte de finanțare către solicitanții eligibili la ajutoarele de stat de 2.000-150.000 euro din Măsura 2, a declarat, luni seara, ministrul. Virgil Popescu a mai spus că, la Măsura 1 – microgranturi de câte 2.000 de euro, nici jumătate dintre cei 5400 de solicitanți care au primit contracte de finanțare în primul calup nu au semnat până luni seara.

Reamintim că, procedural, la Măsura 1, beneficiarii au la dispoziție 5 zile de la primirea contractului de finanțare de la minister, în aplicația electronică, până la semnarea electronică a contractului și trimiterea înapoi prin celași sistem online. Dacă ratează termenul, oamenii vor pierde finanțarea. La Măsura 2, acest termen este de 20 de zile.

„Astăzi (luni – n.r.) a început evaluarea pentru Măsura 2 , mâine se vor trimite primele contracte și pentru Măsura 2” – a spus Popescu.

La Măsura 1, Ministerul Economiei a trimis deja 5.400 de contracte de finanțare către beneficiarii eligibili, prin aplicația electronică pentru granturi, iar luni seara urma să se mai trimită 3.000.

„A început evaluarea săptămâna trecută la Măsura 1, la primele 5.400 de firme, am trimis contractele, la ora actuală s-au întors de la semnare 3.000 de contracte semnate de antreprenori. Probabil că în perioada următoare vor veni de la semnare și celelalte 2.400 de contracte. În seara aceasta mai pleacă un lot de aproape 3.000 de contracte și tot așa , din zi în zi, până la sfârșitul săptămânii acestia sau începutul săptămânii viitoare sper să finalizăm evaluarea pentru cele 29.000 de cereri depuse pentru acel microgrant de 2.000 de euro”, a mai spus ministrul Economiei.

El a explicat că procedurile de evaluare a cererilor de fnanțare durează mai mult la Măsura 2 decât la Măsura 1.

„Procedura e așa: le evaluăm, sunt eligbile, trimitem contractul la semnare. Contractul nu se trimite prin poștă, se pune în aplicație, este electronic. Se download-ează de către beneficiar, se semnează electronic și se încarcă înapoi în aplicație. Totul se face în interacțiune semi-automată. Este semi-automată pentru că există și niște declarații la început pe care le-au depus din partea beneficiarului sau a împuternicitului companiei și acolo este încărcat un fișier și trebuie să deschizi acel fișier să vezi că această declarație. După ce este semnat în agenții de către reprezentanții ministerului prin agenții, automat este vizibil la bancă. Și banca are banii deja în cont și transferă automat în baza contractului, către beneficiar. La Măsura 2 durează mai mult procedura de verificare, pentru că sunt 3 sau 4 fișiere de verificat semi-automat”… Mai multe detalii aici.

One thought on “Marți, 24 noiembrie, antreprenorii primesc primele contracte la Măsura 2”

 1. Balici Mihai spune:

  nu prea stie acest domn ministru cu ce se mananca aceste programe gestionate prin fondurile europene
  nu cunoaste situatia reala cu evaluarile celor 29.000 de proiecte la grantul 1, plus alte 20.000 de la grantul 2
  in aceste oficii teritoriale sunt o mana de oameni
  si nu ii poti forta
  ca daca greseste si ii da la o firma banii , apoi vine Curtea de Conturi si verifica la sange, il pune pe evaluator la plata sau il poarte prin tribunale
  ministru azi este ,maine pleaca , dar evaluatorii raman
  este bine sa nu se ia dupa indicatiile unui ministru pus pe post de cateva luni, care promite marea cu sarea , indentic cum au facut si alti ministri , fosti manechini
  sa isi faca meseria, pentru ca ei raspund civil sau penal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.