Master Plan pentru extinderea retelei de apa, proiect de 230 milioane euro, aprobat de CJ Satu Mare

bank-note-euro-bills-paper-money-63635.jpeg

Consiliul Judetean Satu Mare a aprobat, pe 26 februarie, Master Planul privind extinderea retelei de apa, aferent unui proiect de dezvoltare pana in 2020, valoarea totala a investitiei fiind de circa 230 de milioane de euro, suma ce urmeaza sa fie obtinuta de la Comisia Europeana.

Proiectul “Master Planul in sectorul de apa si apa uzata, din judetul Satu Mare actualizat – revizia februarie 2018, aferent Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Satu Mare/Regiunea Nord-Vest, in perioada 2014-2020“, a fost votat in unanimitate de consilierii judeteni si urmeaza sa fie pus in aplicare de catre operatorul Apaserv.

Presedintele CJ, Pataki Csaba, a declarat ca acesta este primul document necesar in vederea obtinerii finantarii nerambursabile.

“E un prim documente necesar depunerii aplicatiei catre Comisia Europeana prin POIM – Programul Operational Infrastructura Mare si speram ca in urmatoarele luni o sa avem si studiul de fezabilitate gata avizat de catre autoritatea de management si in etapa urmatoare sa semnam contractul de finantare. Acest lucru inseamna o extindere de retele, de exemplu de la Satu Mare pana la Bogdand, care inseamna o magistrala de 40 de kilometri cu apa potabila. In zona respectiva nu se gaseste apa de calitate si din cauza aceasta este nevoie. Normal ca si localitatile care sunt adiacente acestui traseu vor avea apa potabila asigurata de uzinele din Satu Mare. Proiectul mai prevede punerea la punct a micilor aglomerari care depasesc 2.000 de persoane si eficientizarea sistemului actual“, a spus Pataki Csaba.

Valoarea totala a proiectului este de 230 de milioane de euro, iar cofinantarea CJ Satu Mare si a primariilor incluse in proiect este de doar 2%.

“Proiectul este de 230 de milioane de euro cu TVA cu tot, dar TVA-ul e deductibil deoarece Apaservul e beneficiar, deci investitia neta este de 188 milioane euro, cu cofinantare de 2% a autoritatilor publice locale, deci 2% pe fiecare primarie cuprinsa in proiect”, a mai spus Pataki.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.